Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας – Υψηλοί τόνοι στη Βουλή

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε την Τετάρτη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Νωρίτερα, σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκρίνει τις επιδόσεις της κυβέρνησής του με τα πεπραγμένα της τετραετίας ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πυρά εξαπέλυσε και κατά των ενεργειών του επικεφαλής της ΑΑΔΕ, κ. Ράμμου.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, αποκάλυψε πως η επιστολή που του έστειλε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, κ. Ράμμος δεν περιείχε ονόματα, ερωτώντας τον Αλέξη Τσίπρα «πού τα βρήκε» ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στην υπόθεση Καλογρίτσα και επανέλαβε πως «σήμερα δεν θα συγκρουστούμε, αλλά θα συγκριθούμε» και «η Δημοκρατία θα προστατευθεί με τη νέα νίκη της ΝΔ» στις επερχόμενες εκλογές.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δεν υπήρχαν ονόματα στην επιστολή Ράμμου – Είστε αφελής ή επικίνδυνος;

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανταποκρίθηκε μετά από 5 μήνες στο αίτημα για πρόταση δυσπιστίας ενώ «στις δημοκρατίες, στο κοινοβούλιο λύνουν διαφορές τους τα κόμματα» αλλά «και στις κάλπες» όπου η Δημοκρατία θα προστατευθεί «με τη νίκη μας στις εκλογές που έρχονται».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως ο κ. Μητσοτάκης «τώρα βρίσκεται ενώπιος ενωπίω με την αλήθεια που επιχείρησε εδώ και έξι μήνες να κρύψει στο σκοτάδι και με τον ελληνικό λαό που περιμένει απαντήσεις και εξηγήσεις».

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Γνωρίζατε τα πάντα για τις υποκλοπές – Επί έξι μήνες λέγατε ψέματα παντού

«Γνωρίζατε τα πάντα και επί έξι μήνες λέγατε ψέματα παντού. Ψέμα πάνω στο ψέμα», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός. «Δική σας απόφαση να αλλάξατε το νόμο για να διοριστεί επικεφαλής της ο δικός σας άνθρωπος. Δική σας απόφαση να ορίσετε τον έμπιστο ανεψιό σας στον έλεγχό της. Δική σας απόφαση να προωθήσετε τη κ. Βλάχου ως εισαγγελέα της. Δική σας απόφαση να αλλάξετε το νόμο για την ΑΔΑΕ, μόλις έσκασε η υπόθεση Κουκάκη, για να μη μάθει ποτέ την αλήθεια. Δική σας απόφαση να επικαλεστείτε το απόρρητο για να μείνουν όλα στο σκοτάδι», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα