

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά αύριο Παρασκευή η συζήτηση στη Βουλή για την πορεία των έργων αποκατάστασης των ζημιών στη Θεσσαλία και το συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής.
Η συζήτηση είχε προγραμματιστεί να γίνει στο πλαίσιο της «Ώρας του πρωθυπουργού», όμως ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας έκανε γνωστό το απόγευμα της Πέμπτης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε μαζί του και τον ενημέρωσε ότι ακόμα αισθάνεται καταβεβλημένος από την ίωση με την οποία γύρισε από το Νταβός.
Έτσι, αποφασίστηκε η συζήτηση να πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.
Η ερώτηση
Τη σχετική επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό είχε καταθέσει ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.
Ο κ. Χαρίτσης καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει:
«1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση των μέτρων ανακούφισης των πληγέντων (πρώτη αρωγή, επιδότηση ενοικίου, μετεγκατάσταση κλπ) και των έργων αποκατάστασης και σε τι είδους ευνοϊκές ρυθμίσεις θα προβεί η κυβέρνηση για τους πληγέντες κατοίκους;
2. Θα υπάρξει ένα ολιστικό στρατηγικό σχέδιο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης για τη θωράκιση της Θεσσαλίας από τις συνέπειες τέτοιων φαινομένων – και στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής κρίσης – στο άμεσο μέλλον;».
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.