

Στη σημερινή τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Τασούλας συγκέντρωσε 160 ψήφους. Ψήφισαν συνολικά 300 βουλευτές. Ο Τάσος Γιαννίτσης πήρε 34 ψήφους, η Λούκα Κατσέλη 40 ψήφους και ο Κωνσταντίνος Κυριακού 14 ψήφους ενώ υπήρξαν 52 «παρών». Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ.
Τόσο στην πρώτη, όσο και στη δεύτερη ψηφοφορία, ο προτεινόμενος από την ΝΔ, για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, Κωνσταντίνος Τασούλας είχε λάβει 160 ψήφους, ο προτεινόμενος από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Τάσος Γιαννίτσης 34 ψήφους, η προτεινόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Λούκα Κατσέλη 40 ψήφους, και ο προτεινόμενος από την ΚΟ Νίκη, Κ. Κυριακού 14 ψήφους. Στην πρώτη ψηφοφορία είχαν ψηφίσει 297 βουλευτές και είχαν καταγραφεί 49 «παρών», ενώ στη δεύτερη ψηφοφορία είχαν ψηφίσει και οι 300 βουλευτές και είχαν καταγραφεί 52 «παρών».
Στην πρώτη και τη δεύτερη ψηφοφορία απαιτείτο πλειοψηφία 200 βουλευτών, στην τρίτη ψηφοφορία προβλεπόταν πλειοψηφία τριών πέμπτων, δηλαδή 180 βουλευτών. Αφού δεν επετεύχθη και σήμερα θα διεξαχθεί τέταρτη ψηφοφορία, ύστερα από πέντε ημέρες (στις 12 Φεβρουαρίου) και θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που θα συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151). Εάν τέλος, δεν επιτευχθεί ούτε αυτή η πλειοψηφία, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί ύστερα από πέντε ημέρες και θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με σχετική πλειοψηφία.
Σχετικά Νέα
Tη διάλυσή του ανακοίνωσε το PKK
Σημαντικό βήμα προς μια «Τουρκία απαλλαγμένη από την τρομοκρατία», χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος.
Εμπρόθεσμη πληρωμή φόρων: Νέα κίνητρα και πλαίσιο για συνεπείς φορολογούμενους
Το πλαίσιο επιβράβευσης των συνεπών οφειλετών, που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή στο επόμενο διάστημα,.
Διπλωματικός «πυρετός» για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία
Μετά από 3 χρόνια και 3 μήνες ίσως καταγράφονται οι τελευταίες ιστορικές μέρες ενός.
Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη-Τζ. Μελόνι στη Ρώμη: Τι θα συζητηθεί
Επίσκεψη στη Ρώμη, όπου θα έχει συνάντηση με την Ιταλίδα ομόλογό του, Τζόρτζια Μελόνι.