

Αύξηση κατά 15% στους μισθούς των εκπαιδευτικών αποφάσισε η βουλγαρική κυβέρνηση έπειτα από συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και των κοινωνικών εταίρων. Η αύξηση τίθεται σε ισχύ αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2023, ανέφερε το υπουργείο.
“Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση εγγυάται την εθνική προτεραιότητα διατήρησης του επιπέδου των μισθών των εκπαιδευτικών στο 125% του μέσου μισθού στη χώρα”, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και Επιστημών Γκαλίν Τζόκοφ. Όπως τόνισε, οι καλύτερες λύσεις για το εκπαιδευτικό σύστημα μπορούν να βρεθούν μόνο μέσα από εποικοδομητικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους.
Συνεπώς, ο κατώτατος βασικός μηνιαίος μισθός για τους εκπαιδευτικούς θα διαμορφωθεί σε 1709 λεβ (873,5 ευρώ). Το ίδιο θα ισχύσει και για ειδικότητες όπως λογοθεραπευτές, παιδοψυχολόγους, παιδαγωγικούς συμβούλους.
Για την αύξηση των μισθών των εκπαιδευτικών θα διατεθούν 524 εκατομμύρια λέβα από τον κρατικό προϋπολογισμό.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Διεθνής Αμνηστία: Ο στρατός της Ουγκάντας παραβιάζει το εμπάργκο όπλων στο Νότιο Σουδάν
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι απαραίτητο να προχωρήσει στην ανανέωση και.
Φρίντριχ Μερτς: Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας – H Γερμανία επέστρεψε
Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας, τόνισε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι.
ΗΠΑ: Μειώθηκε κατά 31% η δημόσια χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο αφότου ανέλαβε ο Τραμπ
Η χρηματοδότηση του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους που αφιερώνεται στην έρευνα κατά του καρκίνου μειώθηκε.
Βολιβία: Δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ο πρόεδρος Άρσε
Ο πρόεδρος της Βολιβίας, ο Λουίς Άρσε, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες.