

Τις εργασίες κατασκευής της επέκτασης επί βουλγαρικού εδάφους του αγωγού “Turkish Stream”, του αποκαλούμενου ανεπίσημα “Balkan Stream”, που θα ενώσει τα σύνορα Βουλγαρίας- Τουρκίας με τα σύνορα Βουλγαρίας- Σερβίας, επιθεώρησε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.
Οι εργασίες συνεχίζονται τον τελευταίο μήνα και στους δέκα τομείς του αγωγού, συνολικού μήκους 474 χιλιομέτρων. Σωλήνες έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος 220 χιλιομέτρων και έχουν συγκολληθεί σε 150 χιλιόμετρα της διαδρομής του αγωγού.
Ο κ. Μπορίσοφ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, επιθεώρησε την πρόοδο της κατασκευής του έργου με ελικόπτερο, στην περιοχή του σταθμού συμπίεσης Ράσοβο, συνοδευόμενος από τον εκτελεστικό διευθυντή της “Bulgartransgaz”, Βλαντιμίρ Μαλίνοφ.
Σημειώνεται ότι το έργο αποτελεί επένδυση ύψους 1,2 δισ. δολαρίων και θα επιτρέψει στη Βουλγαρία να καταστεί ένα σημαντικό κέντρο διανομής φυσικού αερίου.
Σχετικά Νέα
Με τεχνητή νοημοσύνη DeepSeek τα νέα μοντέλα BMW στην Κίνα
Η BMW ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης από την κινεζική startup.
Κίνα: Αύριο η εκτόξευση του Shenzhou 20 – Σε πλήρη εξέλιξη το διαστημικό πρόγραμμα
Η Κίνα ανακοίνωσε ότι προχωρά την Πέμπτη, στην εκτόξευση της αποστολής Shenzhou-20, η οποία.
Μασκ: Από τον Μάιο θα αφιερώνω λιγότερο χρόνο στην κυβέρνηση των ΗΠΑ – Η κρίσιμη δουλειά έχει επιτευχθεί
Ο Έλον Μασκ, ο επικεφαλής της Tesla και στενός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε.
Ινδία: Tουλάχιστον 26 νεκροί και 17 τραυματίες σε ένοπλη επίθεση κατά τουριστών στο Κασμίρ
Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 17 τραυματίστηκαν χθες Τρίτη στο ινδικό.