Βουλγαρία: Κυβερνοεπιθέσεις και σε άλλες υπηρεσίες έκανε στο παρελθόν ο συλληφθείς για την υπόθεση της NRA

Νέες πληροφορίες για τη δράση του 20χρονου που συνελήφθη προ ημερών ως ύποπτος για τη μαζική κυβερνοεπίθεση στο σύστημα πληροφορικής της βουλγαρικής φορολογικής υπηρεσίας ανακοίνωσε η υπηρεσία καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, το 2017, ως μαθητής, ο συλληφθείς κατάφερε να «σπάσει» την προστασία του δικτυακού τόπου του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών. Η υπόθεση κέντρισε το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κυβερνοεπίθεση κατά του Υπ. Παιδείας δεν έχουν διευκρινιστεί, ενώ οι Αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη αν ο νεαρός προέβη μόνος του σε αυτήν την πράξη ή είχε συνεργούς.

Στην κυβερνοεπίθεση στη φορολογική υπηρεσία αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, στην έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, επισημαίνοντας πως νέοι όπως ο 20χρονος που συνελήφθη για την κυβερνοεπίθεση θα έπρεπε να εργάζονται προς όφελος της κοινωνίας και όχι να στρέφονται κατά αυτής.

powered by Rubicon Project
«Έχουμε φωτεινά μυαλά, είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να τους πληρώνουμε περισσότερα χρήματα, έτσι ώστε να παρέχουν υπηρεσίες προς όφελος της κοινωνίας αντί να κάνουν τέτοιες ζημιές» είπε ο κ. Μπορίσοφ, σημειώνοντας πως άνθρωποι με τέτοιου είδους τεχνολογικές δεξιότητες και ικανότητες πρέπει να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στην εύρεση συνεργασιών με δημόσιους φορείς, αντί να βρίσκονται «απέναντι» από την κοινωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα