

Ο πρωθυπουργός Νικολάι Ντένκοφ θα υποδεχθεί τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και της Ρουμανίας Μαρσέλ Τσολάκου στις 9 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Ευξίνογκραντ, πρώην βασιλικό θερινό ανάκτορο και πάρκο στη Μαύρη Θάλασσα, το οποίο χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάια Σάντου έχουν προσκληθεί επίσης. Η συνάντηση προγραμματίστηκε κατά τη διάρκεια της μονοήμερης επίσκεψης του Ντένκοφ στην Αθήνα, χθες Δευτέρα, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Τύπου του υπουργικού συμβουλίου.
Το κύριο θέμα των συνομιλιών που θα πραγματοποιηθούν κοντά στη Βάρνα θα είναι η περιφερειακή συνδεσιμότητα και, ιδιαίτερα, το έργο κατασκευής ενός διαδρόμου από τη Θεσσαλονίκη μέσω Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Μπουργκάς και Βάρνας έως την Κωνστάντζα, με δυνατότητα επέκτασης στη Μολδαβία.
Στόχος είναι η κατασκευή σύγχρονων υποδομών στις μεταφορές, τις επικοινωνίες και την ενέργεια κατά μήκος του δρόμου, οι οποίες θα ενισχύσουν τους οικονομικούς και πολιτικούς δεσμούς μεταξύ των χωρών που θα μετάσχουν στο έργο. Ο μελλοντικός διάδρομος θα λειτουργεί ακόμη πιο αποτελεσματικά όταν όλες οι χώρες κατά μήκος του δρόμου γίνουν μέλη του χώρου Σένγκεν και τα σύνορα μεταξύ τους καταργηθούν.
Σχετικά Νέα
Διεθνής Αμνηστία: Ο στρατός της Ουγκάντας παραβιάζει το εμπάργκο όπλων στο Νότιο Σουδάν
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι απαραίτητο να προχωρήσει στην ανανέωση και.
Φρίντριχ Μερτς: Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας – H Γερμανία επέστρεψε
Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας, τόνισε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι.
ΗΠΑ: Μειώθηκε κατά 31% η δημόσια χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο αφότου ανέλαβε ο Τραμπ
Η χρηματοδότηση του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους που αφιερώνεται στην έρευνα κατά του καρκίνου μειώθηκε.
Βολιβία: Δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ο πρόεδρος Άρσε
Ο πρόεδρος της Βολιβίας, ο Λουίς Άρσε, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες.