

Η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Μαρίγια Γκάμπριελ συμφώνησε σήμερα, Δευτέρα 18/03 να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικολάι Ντένκοφ, στις 5 Μαρτίου.
Η παραίτηση του Ντένκοφ άνοιξε τον δρόμο στον εταίρο του στον κυβερνητικό συνασπισμό, το κεντροδεξιό κόμμα GERB, να αναλάβει την πρωθυπουργία, όπως είχε συμφωνηθεί μετά τις περσινές εκλογές.
Το GERB και το φιλοδυτικό μπλοκ με επικεφαλής το κόμμα «Συνεχίζουμε την Αλλαγή», που εκπροσωπείται από τον Ντένκοφ, είχαν συμφωνήσει πέρσι ότι η Γκάμπριελ θα αναλάμβανε την πρωθυπουργία, την οποία θα ασκούσε για εννέα μήνες ο Ντένκοφ.
Σχετικά Νέα
Φρίντριχ Μερτς: Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας – H Γερμανία επέστρεψε
Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας, τόνισε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι.
ΗΠΑ: Μειώθηκε κατά 31% η δημόσια χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο αφότου ανέλαβε ο Τραμπ
Η χρηματοδότηση του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους που αφιερώνεται στην έρευνα κατά του καρκίνου μειώθηκε.
Βολιβία: Δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ο πρόεδρος Άρσε
Ο πρόεδρος της Βολιβίας, ο Λουίς Άρσε, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες.
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Περού
Ο Περουβιανός πρωθυπουργός Γουστάβο Αδριανσέν παραιτήθηκε χθες Τρίτη, παραμονή της διεξαγωγής ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο.