

Κάποια στιγμή γύρω στις 20 Μαρτίου 2022, θα είναι δυνατή η άρση όλων των περιορισμών στη Βουλγαρία που απορρέουν από το πράσινο πιστοποιητικό, το οποίο θα χρησιμοποιείται μόνο για ταξιδιωτικούς σκοπούς στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ σε συνέντευξη Τύπου μετά το υπουργικό συμβούλιο.
“Όπως φαίνεται στον χάρτη των περιοχών με χρωματική κωδικοποίηση, το κόκκινο δίνει τη θέση του στο κίτρινο. Ολόκληρη η χώρα εισέρχεται στο στάδιο δύο και στο στάδιο τρία και, με τον τρέχοντα ρυθμό, αναμένουμε ότι θα φτάσουμε στο στάδιο ένα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρη η Βουλγαρία θα είναι πράσινη”, σχολίασε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα.
“Καταφέραμε να ξεπεράσουμε αυτό το κύμα της Όμικρον, χωρίς να κλείσουμε μαζικά τα σχολεία και τις επιχειρήσεις. Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στη μεθοδολογία που δημιουργήσαμε με όλη την ομάδα με βάση την πληρότητα των κλινών στις ΜΕΘ και χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο που υπολόγιζε τους πραγματικούς κινδύνους για το σύστημα υγείας”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. Ο Πέτκοφ επεσήμανε επίσης τη θετική επίδραση των αυξημένων ποσοστών εμβολιασμού στη Βουλγαρία, έπειτα από περίπου 800 χιλιάδες δόσεις εμβολίων που χορηγήθηκαν στη Βουλγαρία σε 60 ημέρες. “Θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τους Βούλγαρους να εμβολιαστούν”, δήλωσε.
Σχετικά Νέα
Πρόωρες βουλευτικές εκλογές σκέφτεται να κηρύξει ο Μακρόν
Ο Εμανουέλ Μακρόν διερευνά την πιθανότητα διάλυσης του κοινοβουλίου και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών το.
Συναγερμός στη Ρωσία μετά από ισχυρή έκρηξη ανατολικά της Μόσχας
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή Βλαντίμιρ της Ρωσίας, ανατολικά της Μόσχας, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε, ανέφερε το.
Λαγκάρντ: Ελπίζω ο Τραμπ να μην απομακρύνει τον Πάουελ
Η Ευρώπη δεν έχει αδικήσει τις ΗΠΑ στο εμπόριο, δήλωσε την Τρίτη η πρόεδρος.
Ρωσία: Ο πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε μια προσεχή σύνοδο κορυφής με τον Αραβικό Σύνδεσμο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα (22/4) ότι πρόκειται σύντομα να διεξαχθεί.