

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας
Θέμα: «Έντονη ανησυχία προκαλεί η πρόσφατη απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού για την χορήγηση του Astra Zeneca»
Μετά την είδηση που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στο πανελλήνιο και αφορούσε την πρόσφατη απόφαση της Εθνική Επιτροπής Εμβολιασμού, για την απόφαση της χορήγησης του εμβολίου Astra Zeneca στους άνω των εξήντα έχουν δημιουργηθεί μια σειρά ερωτημάτων.
Είναι γνωστό ότι την περίοδο εκείνη οι Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και η Αμερική είχαν αποφασίσει να μην χορηγηθούν τα εμβόλια Astra Zeneca σε νέες ηλικίες παρά ταύτα η Ελλάδα αποφάσισε να προχωρήσει στην χορήγηση τους σε νέους ανθρώπους. Η τελευταία απόφαση ανάκλησης δημιούργησε έντονη σύγχυση και μεγάλη ανησυχία.
Επίσης, η Ελλάδα προχώρησε στην αγορά πολλών εμβολίων, έπειτα από την διαπραγμάτευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν λάβαμε μέρος στην περίφημη διαπραγμάτευση, για την οποία ακούγονται πολλά και περίεργα σε όλη την Ευρώπη. Έχουν επίσης τεθεί ζητήματα διαφάνειας και έλλειμμα διαπραγματευτικής ικανότητας και δεν γνωρίζουμε πόσα λεφτά έχουν δαπανηθεί και γιατί το κόστος αυτό το επιβαρύνεται ο ΕΟΠΥΥ.
Με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς, η θεραπευτική αγωγή στα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση του covid -19 πρέπει να ακολουθεί τα υιοθετημένα και εγκεκριμένα από το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΣΥ θεραπευτικά πρωτόκολλα.
Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:
1. Τηρήθηκαν τα εγκεκριμένα πρωτόκολλα για την θεραπεία του covid -19 στα νοσοκομεία δεδομένου ότι περιρρέει η πληροφορία ότι το κάθε νοσοκομείο επέλεγε το δικό του τρόπο θεραπείας χωρίς να τηρούνται τα αντίστοιχα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και του ΚΕΣΥ;
2. Υπήρξε ενημέρωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την διαδικασία διαπραγμάτευσης της τιμής των εμβολίων και τους όρους αυτής;
Επίσης καλείται ο κ. Υπουργός να καταθέσει εντός της προθεσμίας που ορίζει ο κανονισμός της Βουλής:
1. Τα πρακτικά της συνεδρίαση της Επιτροπής Αξιολόγησης Φαρμάκων και το υποβληθέν ερώτημα προς αυτήν σε ότι αφορά την απόφαση χορήγηση του Astra Zeneca μετά όσων έχουν προηγηθεί σε νέους και νέες της χώρας.
Οι ερωτώντες και αιτούντες Βουλευτές
Κουρουμπλής Παναγιώτης
Βαρδάκης Σωκράτης
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Καλαματιανός Διονύσης
Κασιμάτη Νίνα
Μαμουλάκης Χαράλαμπος
Πούλου Παναγιού
Σκουρολιάκος Πάνος
Σκούφα Μπέττυ
Σπίρτζης Χρήστος
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
Φάμελλος Σωκράτης
Χρηστίδου Ραλλία
Σχετικά Νέα
Νέα Αριστερά: Η σημερινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη είναι μια απελπισμένη επιχείρηση να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη δημοσκοπική κατάρρευση
«Η σημερινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια απελπισμένη επιχείρηση.
Κ. Χατζηδάκης: Ωφελούνται 2,5 εκατ. Έλληνες από την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης
Ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 μεταξύ άλλων τόνισε ότι από την.
Κ. Βελόπουλος: «Η Κυβέρνηση ληστεύει τους πολίτες για να χρηματοδοτεί ολιγάρχες»
Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού μετά τη δημοσιοποίηση του υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος που κατέγραψε η.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κοροϊδία τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός
«Ο κύριος Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να.