Voucher για Κοινωνικό Τουρισμό της ΔΥΠΑ: Σε ποιους επιβάλλεται «πέναλτι» μετά τις 30 Ιουνίου και ποιοι εξαιρούνται

koinonikos tourismos liksi

Μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2025 θα πρέπει οι δικαιούχοι του προγράμματος της ΔΥΠΑ για τον Κοινωνικό Τουρισμό της περιόδου 2024-2025 να εξαργυρώσουν τις επιταγές τους (voucher) διότι σε διαφορετική περίπτωση θα αποκλειστούν από τα δύο αντίστοιχα προγράμματα (2025-2026 και 2026-2027).

Επίσης επισημαίνεται πως οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν:

  • με μικρή ιδιωτική συμμετοχή από 1 έως 6  διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ αφού προηγουμένως συνεννοηθούν με τον πάροχο τους.
  • δωρεάν έως 10 διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα της Λέρου, της Χίου, της Λέσβου, της  Κω και Σάμου. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ιδιωτική συμμετοχή είναι μηδενική.
  • έως 12 διανυκτερεύσεις στους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και του Έβρου όπου προστίθεται και η Θεσσαλία (εκτός των Σποράδων).

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο

Τι ισχύει για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι του προγράμματος επιδοτούνται και για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων εδώ ανέρχεται σε 25% ενώ για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Επίσης, για τα ΑμεΑ προβλέπεται δυνατότητα συμμετοχής κάθε χρόνο, δικαίωμα συνοδού και μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ δεν τους επιβάλλεται κύρωση αν δεν κάνουν χρήση των επιταγών τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα