

Στις εξελίξεις που σημειώνονται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και στη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά εστίασε το πρωί της Κυριακής 17/11 κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.
«Εγώ καταλαβαίνω ότι οι πρώην πρωθυπουργοί, οι πρώην πρόεδροι, μπορεί να θέλουν με δημόσιες παρεμβάσεις τους να επισημάνουν κάτι στην κυβέρνηση, κάτι που έχουν διαφορετική άποψη από την κυβέρνηση. Το ποσοτικό κομμάτι υπεισέρχεται στο όταν η επισήμανση γίνεται, δίνονται εξηγήσεις επανειλημμένως από την κυβέρνηση για το ζήτημα αυτό και επαναφέρεται συστηματικά. Υπάρχει και κάτι σημαντικό στη χθεσινή συνέντευξη που είναι ποιοτική διαφοροποίηση. Για πρώτη φορά ζητείται παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών στη βάση αμφισβήτησης του πατριωτισμού του. Αυτό είναι βαριά ποιοτική διαφοροποίηση. Ο υπουργός Εξωτερικών έχει τοποθετηθεί εκεί από τον πρωθυπουργό. Αν αμφισβητείται σοβαρά ο πατριωτισμός του ΥΠΕΞ, προφανώς αμφισβητείται και ο πατριωτισμός του πρωθυπουργού» είπε στο Mega.
«Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Είναι ένα ζήτημα η πολιτική διαφοροποίηση σε ζητήματα συγκεκριμένης πολιτικής, αλλά η αμφισβήτηση του πατριωτισμού της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού δεν μπορεί να γίνει δεκτή» δήλωσε.
«Αν κατέληγα ότι αυτή η κυβέρνηση κινείται στη λάθος κατεύθυνση, αν θεωρούσα ότι στην εξωτερική πολιτική τα κάνει λάθος και μάλιστα δεν την πίστευα κιόλας, γιατί έχει δώσει διευκρινίσεις οι οποίες δεν με πείθουν, αν θεωρούσα ότι πάει στην αντίθετη κατεύθυνση από εκεί που πάει όλος ο κόσμος, γεννιέται και ένα ερώτημα. Τι την στηρίζεις αυτήν την κυβέρνηση;» σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Η κυβέρνηση είναι απολύτως σταθερή»
«Η κυβέρνηση είναι απολύτως σταθερή και αυτό είναι επίσης ένα ζήτημα το οποίο αθροίζει. Στη Γερμανία έπεσε η κυβέρνηση, μια κυβέρνηση συνεργασίας οδηγείται σε εκλογές. Ο Μακρόν ‘φτύνει’ αίμα να περάσει η κυβέρνηση που συγκροτήθηκε με χίλια βάσανα, το παραμικρό νομοσχέδιο. Δύο μεγάλες χώρες, ηγέτιδες της Ευρώπης, βρίσκονται σε βαθιά πολιτική κρίση εξαιτίας των πολιτικών συνθηκών που έχουν επικρατήσει.
Έχεις μία χώρα η οποία έχει ισχυρή κυβέρνηση, ισχυρό πρωθυπουργό, καθαρή πλειοψηφία και προβλήματα στην αντιπολίτευση. Να ακούσουμε τα πάντα και να είμαστε ανοιχτοί, και είμαστε ανοιχτοί. Νομίζω ότι οι βουλευτές της ΝΔ είναι συντεταγμένοι στην γραμμή της κυβέρνησης και είναι κάτι το οποίο το έχουν αποδείξει» δήλωσε ο Μάκης Βορίδης.
«Δεν υπάρχουν εκλογές, η κυβέρνηση έχει να κάνει πολλή δουλειά, να αντιμετωπίσει τα θέματα τα οποία υπάρχουν. Υπάρχουν μια σειρά ζητημάτων του κόσμου τα οποία ‘πολεμάει’ η κυβέρνηση και εκεί είναι συγκεντρωμένη», συμπλήρωσε.
Σχετικά με τη συζήτηση για την προεδρία της Δημοκρατίας, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε: «Έχουμε διευκρινίσει σε όλους τους τόνους ότι αυτή η συζήτηση θα ανοίξει την ώρα που πρέπει και που θα επιλέξει ο πρόεδρος της ΝΔ. (…) Η προσπάθεια που κάνουμε εδώ είναι πάντοτε η προσπάθεια που επιτάσσει το Σύνταγμα. Η προσπάθεια είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά το δυνατόν, να έχει συνθετικά χαρακτηριστικά. Συνθετικά χαρακτηριστικά θα μπορούσε να έχει ένα πρόσωπο της Δεξιάς; Βεβαίως θα μπορούσε. Είναι μια συζήτηση που θα την κάνουμε τότε».
Σχετικά Νέα
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, δεν μπορούν να εξωραΐσουν την άδικη οικονομική πολιτική.
Τ. Θεοδωρικάκος: Στόχος η ισχυρή παραγωγική ανάπτυξη με δημοσιονομική σταθερότητα
“Η ισχυρή ανάπτυξη με τη συμβολή όλων των πολιτών, δημιουργεί ισχυρά πλεονάσματα που αξιοποιούνται.
Κ.Τσουκαλάς: Χρειάζονται λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα όπως η έκπτωση του ενοικίου από το φορολογητέο εισόδημα
Την εκτίμηση ότι οι Έλληνες πολίτες πέρασαν το πιο ακριβό Πάσχα, κάτι το οποίο.
Όλγα Κεφαλογιάννη: Ουσιαστικό βήμα προς τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη ο συνεδριακός τουρισμός
Το νεόδμητο συνεδριακό κέντρο του Theartemis Palace Hotel στο Ρέθυμνο επισκέφθηκε πρόσφατα η υπουργός.