

Θρήνος στη Βόρεια Μακεδονία από τον θάνατο 59 ανθρώπων μετά την φωτιά στο κλαμπ στην περιοχή Κότσανι τα ξημερώματα της Κυριακής (16/03/2025).
Από την φονική φωτιά στο κλαμπ στη Βόρεια Μακεδονία σκοτώθηκαν 59 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 155. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει ήδη γωστά η φωτιά προκλήθηκε από πυροτεχνημάτων που χρησιμοποιήθηκαν στη συναυλία.
Λίγα λεπτά ήταν αρκετά για να λαμπαδιάσει η οροφή του κλαμπ, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν σκηνές πανικού με τον κόσμο να τρέχει για να βγει από τις εξόδους να σωθεί.
Πολλοί άνθρωποι ποδοπατήθηκαν, ενώ άλλοι κάηκαν ζωντανοί ενώ όλα τα θύματα είναι ηλικίας 16 έως 22 ετών!
Μάλιστα πολλές από τις σορούς ακόμη δεν έχουν αναγνωριστεί και οι συγγενείς περιμένουν με αγωνία έξω από τα νοσοκομεία στο Κότσανι και στα Σκόπια που έχουν μεταφερθεί νεκροί και τραυματίες και ξεσπούν για αυτή την ανείπωτη τραγωδία
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι συγγενείς των θυμάτων έξω από το νοσοκομείο εκφράζουν τεράστια οργή για την λειτουργία του συγκεκριμένου κλαμπ.

«Η εταιρεία δεν είχε νόμιμη άδεια λειτουργίας»
Στο μεταξύ αρχές της Βόρειας Μακεδονίας ερευνούν την περίπτωση η πυρκαγιά που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 59 ανθρώπων στο κλαμπ του Κότσανι να είναι υπόθεση διαφθοράς, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάντσε Τόσκοβσκι.
«Αυτή η εταιρεία δεν έχει νόμιμη άδεια λειτουργίας. Αυτή η άδεια, όπως και πολλά άλλα πράγματα στο παρελθόν, συνδέεται με την διαφθορά», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κότσανι, τον τόπο όπου συνέβη η τραγωδία κατά την διάρκεια συναυλίας σε κλαμπ τα ξημερώματα της Κυριακής (16/03/2025).
Πέντε εισαγγελείς θα αναλάβουν την έρευνα για την πολύνεκρη πυρκαγιά σε ντισκοτέκ της πόλης Κότσανι, ανακοίνωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Βόρειας Μακεονίας Λιούπτσο Κότσεφσκι.

«Αυτή τη στιγμή, έχουν εκδοθεί εντολές για τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων» και λαμβάνονται καταθέσεις από κάποια άτομα, είπε ο Κότσεφσκι, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Πλάνα του πρακτορείου Reuters δείχνουν τις καμένες λαμαρίνες από την οροφή της ντισκοτέκ Pulse, που έχουν καταρρεύσει σε ορισμένα σημεία. Τα ξύλινα δοκάρια στο εσωτερικό της έχουν μαυρίσει από τη φωτιά και τον καπνό.

Αφού επισκέφθηκε τους τραυματίες σε ένα νοσοκομείο των Σκοπίων, η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα Ντάβκαβα, ντυμένη στα μαύρα και προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, είπε ότι οι αρχές είναι έτοιμες να κάνει τα πάντα για να βοηθήσουν τα θύματα. «Απλώς, δεν μπορώ να το καταλάβω… τι καταστροφή, τι τραγωδία…» είπε.
Τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη
Στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης βρίσκονται τα τρία νεαρά άτομα που μεταφέρθηκαν εκεί διασωληνωμένα, με ασθενοφόρα της Βόρειας Μακεδονίας μετά το πολύνεκρο περιστατικό σε ντισκοτέκ στην πόλη Κότσανι, της γειτονικής χώρας.
Ήδη βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Εγκαυμάτων του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου Παπανικολάου, η δομή βρίσκεται σε ετοιμότητα να παραλάβει όσα περιστατικά χρειαστεί.
Σχετικά Νέα
Τραμπ: Πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε με την Κίνα – Οι δασμοί δεν θα είναι 145%, αλλά δεν θα φτάσουν στο μηδέν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο ότι αν.
Κηδεία Πάπα Φραγκίσκου: Παρών Σολτς και Σταϊνμάιερ – Θα παραστεί και ο Αντόνιο Γκουτέρες
Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και ο καγκελάριος της χώρας, Όλαφ Σολτς.
Ο ΟΗΕ αναδιαρθρώνει την παρουσία του στη Συρία – Έκκληση για χρηματοδότηση
O Ντέιβιντ Κάρντεν, αναπληρωτής περιφερειακός Συντονιστής Ανθρωπιστικής Βοήθειας του ΟΗΕ για την κρίση στη.
Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Κινέζο πρέσβη – Εξέφρασε την ανησυχία του για την εμπλοκή του Πεκίνου στον πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανέφερε χθες, Τρίτη (22/4) ότι κάλεσε τον πρέσβη της.