Βόρεια Κορέα: Πέρασε νόμο για να διεξάγει «αυτόματα και άμεσα» πυρηνικά προληπτικά πλήγματα

Η Βόρεια Κορέα υιοθέτησε νόμο που της επιτρέπει να διεξαγάγει προληπτικά πλήγματα με πυρηνικά όπλα και χαρακτηρίζει «αμετάκλητο» το καθεστώς πυρηνικής δύναμης της χώρας, κάτι που σημαίνει ότι αποκλείονται διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίησή της, μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. Η είδηση αυτή καταγράφεται με φόντο την ατμόσφαιρα έντασης στις διακορεατικές σχέσεις.

Η Πιονγκγιάνγκ έχει προχωρήσει σε αριθμό οπλικών δοκιμών-ρεκόρ φέτος, ενώ κατηγορεί τη Σεούλ πως ήταν υπεύθυνη για το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού που έπληξε το τελευταίο διάστημα τη Βόρεια Κορέα.

Ο νόμος που εγκρίθηκε επιτρέπει στην Πιονγκγιάνγκ να εξαπολύει προληπτικά πλήγματα με πυρηνικά όπλα, «αυτόματα» και «άμεσα» προκειμένου να εξολοθρευτούν οι εχθρικές δυνάμεις» αν οποιαδήποτε ξένη δύναμη απειλήσει τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το KCNA.

Με αυτό το νέο κείμενο, «το καθεστώς της χώρας μας ως κράτους εφοδιασμένου με πυρηνικά όπλα γίνεται αμετάκλητο», τόνισε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά την ίδια πηγή. Ήδη, τον Ιούλιο, ο κ. Κιμ διεμήνυε ότι η χώρα του ήταν «έτοιμη να αναπτύξει» τα πυρηνικά αποτρεπτικά της μέσα σε περίπτωση σύγκρουσης με τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα. «Είναι εντελώς εκτός συζήτησης (για τη Βόρεια Κορέα) να αποκηρύξουμε τα πυρηνικά όπλα και δεν θα υπάρξει αποπυρηνικοποίηση ή διαπραγμάτευση», επέμεινε χθες κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον του βορειοκορεατικού κοινοβουλίου, πάντα σύμφωνα με το KCNA.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα