Βόρεια Κορέα: Παρέλαση με στολές βιοχημικού πολέμου και μάσκες αερίων

Η Βόρεια Κορέα παρουσίασε μια νυχτερινή στρατιωτική παρέλαση, στην οποία οι στρατιώτες φορούσαν στολές βιοχημικού πολέμου και μάσκες αερίων. Στόχος της να περάσει στη διεθνή κοινότητα το μήνυμα ότι μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον κορωνοϊό, παρότι από την αρχή της πανδημίας δεν έχει παραδεχτεί ότι στη χώρα του έχει καταγραφεί έστω ένα κρούσμα.

Αεροπλάνα, φωτοβολίδες και αλεξιπτωτιστές συνέθεσαν το φαντασμαγορικό σκηνικό στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ, που έκαναν το γύρο του κόσμου, την ώρα που η Βόρεια Κορέα μαστίζεται από την οικονομική κρίση που έχουν προκαλέσει τα σκληρά μέτρα κατά του κορωνοϊου, τα οποία έχουν μεγαλώσει τις ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα.

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτός από αδυνατισμένος δεν φορούσε το χαρακτηριστικό κοστούμι τύπου Μάο, αλλά σακάκι και παντελόνι δυτικού στυλ.

Σε αντίθεση μάλιστα με όλες τις στρατιωτικές παρελάσεις των προηγούμενων 73 ετών από την ίδρυση του Κομμουνιστικού κόμματος, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για μια ομιλία με επιπλέον μηνύματα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη φορά, η Βόρεια Κορέα δεν φαίνεται να παρουσίασε βαλλιστικούς πυραύλους, όπως είχε κάνει τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι πρώτες εικόνες από την παρέλαση δεν απεικόνισαν κανένα πύραυλο, παρόλο που στις στρατιωτικές παρελάσεις συνηθίζεται να εμφανίζονται οι νέες ή ενημερωμένες εκδόσεις πυραύλων της χώρας.

Πηγή: dailymail.co.uk

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα