

Το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ αποδοκίμασε σήμερα την επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στη Νότια Κορέα, καταγγέλλοντας όσα υποστήριξε περί «αποτροπής» της Βορείου Κορέας κατά τις συνομιλίες που είχε με αξιωματούχους στη Σεούλ.
Η πρόεδρος της αμερικανικής βουλής και ο νοτιοκορεάτης ομόλογός της Κιμ Τζιν-πιο δεσμεύτηκαν την Πέμπτη να επιτύχουν την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, κατά την επίσκεψη της Πελόζι στη Σεούλ μετά το ταξίδι της στην Ταϊπέι.
Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA, τα σχόλια της Πελόζι αποτελούν μέρος σχεδίου των ΗΠΑ με σκοπό την κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.
Το KCNA ανέφερε επίσης ότι η Νάνσι Πελόζι επιχείρησε να δικαιολογήσει την «εχθρική» πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών σε βάρος της Βορείου Κορέας και τη συγκέντρωση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή.
«Η Πελόζι, ο χειρότερος καταστροφέας της διεθνούς ειρήνης και σταθερότητας, είχε προκαλέσει νωρίτερα την οργή του κινεζικού λαού με το πρόσφατο ταξίδι της στην Ταϊβάν», μετέδωσε το KCNA, συμπληρώνοντας ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Βορείου Κορέας Τζο Γιονγκ Σαμ τόνισε ότι «οι ΗΠΑ θα πρέπει να πληρώσουν ακριβά για όλες τις εστίες προβλημάτων που προκάλεσε (η Πελόζι) όπου κι αν πήγε».
Η Βόρεια Κορέα φέρεται να προετοιμάστηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους προκειμένου να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή, σύμφωνα το πρακτορείο Reuters που επικαλείται απόσπασμα εμπιστευτικής έκθεσης του ΟΗΕ.
Σχετικά Νέα
Ουρουγουάη: Πέπε και Λουσία, ένα ζευγάρι ανταρτών αγγέλων της δημοκρατίας
Ο Ουρουγουανός πρώην πρόεδρος Χοσέ «Πέπε» Μουχίκα και η σύζυγός του Λουσία Τοπολάνσκι ερωτεύτηκαν.
Δύο Ισραηλινοί τραυματίστηκαν από πυρά στη Δυτική Όχθη
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως δύο Ισραηλινοί πολίτες τραυματίστηκαν εξαιτίας πυρών εναντίον.
Ουρουγουάη: Πλήθος κόσμου αποχαιρετά τον πρώην πρόεδρο Μουχίκα
Με δάκρυα στα μάτια χιλιάδες Ουρουγουανοί βγήκαν στους δρόμους του Μοντεβιδέο για να τιμήσουν.