Βόρεια Κορέα για Ηνωμένο Βασίλειο:Βίαιη παρέμβαση στις εσωτερικές μας υποθέσεις

Η Βόρεια Κορέα προειδοποιεί το Ηνωμένο Βασίλειο ότι θα «πληρώσει το τίμημα» για κυρώσεις λόγω «παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Τη Δευτέρα, η βρετανική κυβέρνηση επέβαλε κυρώσεις εναντίον δύο υπουργείων της Βόρειας Κορέας.

Το Λονδίνο κατηγορεί δύο υπουργεία της Βόρειας Κορέας για εμπλοκή σε καταναγκαστική εργασία, βασανιστήρια και δολοφονίες.

Η Πιονγκγιάνγκ κατηγόρησε το Ηνωμένο Βασίλειο για την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Βόρειας Κορέας, κατηγορώντας τη Βρετανία για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του κομμουνιστικού κράτους.

«Αυτή η πράξη του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ένα απεχθές πολιτικό σχέδιο που ακολουθεί τα βήματα της εχθρικής πολιτικής των ΗΠΑ έναντι του ΛΔΚ. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι σίγουρα υποχρεωμένο να πληρώσει το τίμημα», δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας το Σάββατο.

Ο εκπρόσωπος χαρακτήρισε την κίνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ως «μια κατάφωρη πολιτική συνωμοσία» για να συστρατευτεί με την πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών, ισχυριζόμενος ότι το πρόσχημα για τις κυρώσεις, βασίστηκε σε κατασκευές.

«Καταδικάζουμε έντονα και απορρίπτουμε την πράξη του Ηνωμένου Βασιλείου να επιβάλει κυρώσεις στα όργανα που είναι υπεύθυνα για την ασφάλεια της χώρας μας, ως μια βίαιη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις», υπογραμμίζεται η δήλωση.

Τα σχόλια ακολούθησαν την ανακοίνωση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου τη Δευτέρα σχετικά με κυρώσεις εναντίον του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας του Γραφείου 7 και του Διορθωτικού Γραφείου Ασφάλειας του Υπουργείου Λαϊκής Βορείου Κορέας που είναι επιφορτισμένο με τη διαχείριση των εγκαταστάσεων κράτησης της χώρας.

Οι κυρώσεις, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες θα λάβουν τη μορφή δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων, επιβλήθηκαν εν μέσω υποψιών ότι τα δύο υπουργεία εμπλέκονται σε καταναγκαστική εργασία, βασανιστήρια και δολοφονίες στα στρατόπεδα φυλάκισης της Βόρειας Κορέας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα