

Δημοσιογράφος ήταν η 29χρονη η οποία έπεσε νεκρή από σφαίρες την περασμένη νύχτα στο Λόντοντερι, στη Βόρεια Ιρλανδία, και της οποίας ο θάνατος αντιμετωπίζεται από τη βορειοϊρλανδική αστυνομία «ως τρομοκρατική ενέργεια».
Η ανακοίνωση:
«Μπορώ δυστυχώς να επιβεβαιώσω ότι έπειτα από ανταλλαγές πυρών τη νύχτα στο Κρέγκαν, μια 29χρονη γυναίκα σκοτώθηκε», ανέφερε μέσω Twitter ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Βόρειας Ιρλανδίας (PSNI), ο Μαρκ Χάμιλτον. Αντιμετωπίζουμε αυτό το γεγονός ως τρομοκρατική ενέργεια» και «διενεργείται έρευνα για ανθρωποκτονία», πρόσθεσε.
Για τον θάνατο της 29χρονης Λάιρα ΜακΚί κατηγορούνται οργανώσεις αντιφρονούντων δημοκρατικών που υποκίνησαν ταραχές έπειτα από έρευνες της αστυνομίας στην περιοχή Κρέγκαν του την νύχτα της Πέμπτης. Αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες ερρίφθησαν, μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association. Το πρακτορείο μετέδωσε εξάλλου φωτογραφίες που εικονίζουν καμένα αυτοκίνητα και βαριά οπλισμένους αστυνομικούς κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκε η επίθεση.
Τα βίαια επεισόδια στο Ντέρι σημειώθηκαν ενώ πλησιάζει το Σαββατοκύριακο του Πάσχα για τους Καθολικούς, κατά το οποίο οι δημοκρατικοί εορτάζουν την επέτειο της Εξέγερσης του Πάσχα του 1916. Μια δημοσιογράφος που βρισκόταν επιτόπου δήλωσε ότι ένας ένοπλος “εμφανίστηκε από την γωνία και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως προς τα αστυνομικά οχήματα”.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Πρός απαγόρευση ορισμένων τεχνητών χρωστικών ουσιών σε τρόφιμα από τον Κένεντι
Ο υπουργός Υγείας Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ πρόκειται να ανακοινώσει την απαγόρευση ορισμένων τεχνητών.
Επένδυση 50 δις δολαρίων ετοιμάζει η γιγάντια ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche στις ΗΠΑ
Η γιγάντια ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche προγραμματίζει να επενδύσει 50 δισεκατομμύρια δολάρια (43 δισεκ. ευρώ).
ΗΠΑ: Περισσότεροι από 100 πρόεδροι πανεπιστημίων και κολλεγίων ενώνουν τις φωνές τους κατά της επικίνδυνης πολιτικής Τραμπ στην εκπαίδευση
Περισσότεροι από 100 πρόεδροι πανεπιστημίων, κολλεγίων και ακαδημαϊκών εταιρειών στις ΗΠΑ εξέδωσαν σήμερα κοινή.
UNESCO: Η Αυστραλία αρνήθηκε να ψηφίσει υπέρ της καθιέρωσης Διεθνούς Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας
Η Κυβέρνηση της Αυστραλίας δια της Μονίμου Αντιπροσώπου της στην UNESCO αρνήθηκε την περασμένη.