Βόρεια Ελλάδα: Οι ανατιμήσεις «καίνε» τα ξενοδοχεία- Πάει πίσω η σεζόν

Προ των πυλών το Πάσχα και προβληματισμένοι είναι οι ξενοδόχοι με τις μεγάλες αυξήσεις στα κόστη λειτουργίας των καταλυμάτων, που υπολογίζονται στο +20%-25% ανά διανυκτέρευση.

Για τις αργίες του Πάσχα, στη Χαλκιδική, θα ανοίξουν 10-15 ξενοδοχεία και αυτά από τις μεγάλες μονάδες.

Τα ξενοδοχεία που θα «τολμήσουν» να ανοίξουν θα είναι λίγα κι’ αυτό επειδή ο Μάϊος δε θα είναι τελικά, από πλευράς πληροτήτων, όπως τον περίμεναν νωρίτερα μέσα στη χρονιά οι επιχειρηματίες του τουρισμού.

Πιθανώς όμως, πολλές περισσότερες να είναι οι μονάδες ενοικιαζόμενων δωματίων που θα ανοίξουν, επειδή τα κόστη λειτουργίας των περισσοτέρων είναι σαφώς μικρότερα και συχνά, οι εργασίες καλύπτονται από τα μέλη της οικογένειας του ιδιοκτήτη.

Όπως είπε στο GRTimes.gr o πρόεδρος της Π.Ο.Ξ. αλλά και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος, η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων, με τωρινά στοιχεία, δεν ξεπερνάει το 30%, με τις περισσότερες κρατήσεις μάλιστα να αφορούν στο δεύτερο 15νθήμερο Μαΐου και όχι στο πρώτο. Σαν αποτέλεσμα αυτών των σχετικά «οπισθοβαρών» κρατήσεων και, του υψηλού κόστους λειτουργίας, πολλοί επιχειρηματίες δεν αποφασίζουν να ανοίξουν για το Πάσχα και να παραμείνουν, συνεπώς, σε λειτουργία και τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μάη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα