«Βόμβες» Γιαννακόπουλου: Αν δεν βρεθούν 20 εκατ. ευρώ, αποχωρώ από την ΚΑΕ

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ώρα ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και του Ερασιτέχνη ΠΑΟ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μιλώντας για το μέλλον του συλλόγου σε όλα τα αθλήματα.

«Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητα ότι στην Ελλάδα, ο βασιλιάς των σπορ είναι το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο αποτελεί όχι μόνο τη δεξαμενή, αλλά ανάλογα με τις επιτυχίες της κάθε ομάδας είναι ο βασικός λόγος δημιουργίας νέων φιλάθλων.

Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό και τους φιλάθλους του, η κατάσταση της ποδοσφαιρικής ομάδας δεν είναι αυτή που θέλουμε. Αλλά κυρίως δεν είναι αυτή που θα δημιουργήσει νέες γενιές Παναθηναϊκών.

Όσο κι αν το μπάσκετ φέρνει επιτυχίες, κατακτά πρωταθλήματα και Κύπελλα, όσο κι αν ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο, δυστυχώς δεν αρκεί για να γεννηθούν νέοι Παναθηναϊκοί», είπε αρχικά ο Δ. Γιαννακόπουλος.

«Ο Παναθηναϊκός είναι ο μόνος από τους μεγάλους που δεν έχει δικές του εγκαταστάσεις, ενώ έχει 30 στρέμματα στο κέντρο της Αθήνας. Ξέρετε πόσο κοστίζουν; Εδώ και καιρό προσπαθώ για να αποκαταστήσω την αδικία. Είχα αρχίσει την προσπάθεια με το Athens Alive και για μένα είναι η καλύτερη λύση. Παραμένει έτσι, απλώς θα καθυστερήσει.

Είχαν βρεθεί ξένοι επενδυτές, αλλά η προσπάθεια αυτή ματαιώθηκε όταν δεχτήκαμε υπόγειο πόλεμο. Όταν κατάλαβα τι συμβαίνει, μετά από προτροπή του Τσίπρα άρχισα να εξετάζω το Βοτανικό.

Ο Τσίπρας με έπεισε με το πάθος του ότι η Παναθηναϊκή Πολιτεία στο Βοτανικό είναι το ιδανικό. Μετά την προκήρυξη εκλογών, συναντήθηκα δύο φορές με τον Μητσοτάκη και εξασφάλισα τη δέσμευσή του ότι θα γίνουν. Τώρα δεν μπορώ να φανταστώ ποιος θα κάνει κωλοτούμπα», συνέχισε.

«Περιμένω από την Πολιτεία να θωρακίσει νομικά. Περιμένω από τον κόσμο και τους επιφανείς Παναθηναϊκούς να στηρίξουν τη λειτουργία του Συλλόγου. Περιμένω να συγκεντρωθούν 20 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για τη λειτουργία του Συλλόγου.

Αν γίνουν αυτά στον επόμενο χρόνο, θα ζητήσω από τον Αλαφούζο να μεταβιβάσει τις μετοχές στον Ερασιτέχνη. Αλλά χωρίς γήπεδο, δεν θα κάνω καμία κίνηση για την ΠΑΕ. Από την πλευρά μου, θα δωρίσω τις μετοχές της ΚΑΕ η αξία των οποίων ανέρχεται στο ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ. Αν για ακόμα μία φορά δεν υπάρχει ανταπόκριση, την 1η Ιουλίου του 2020 θα αναθέσω το μάνατζμεντ της ΚΑΕ σε δικό μου άνθρωπο και θα αποχωρήσω. Γράψτε το στην πέτρα, αυτό δεν αλλάζει.

Δεν συνεχίζω μόνος μου, κουράστηκα. Κοιτάω δεξιά-αριστερά και δεν βλέπω κανέναν. Δεν πρέπει να είμαστε δέσμιοι μιας ομάδας στη ζωή μας. Δεσμεύομαι ότι θα ηγούμαι της προσπάθειας μέχρι να τελειώσει το έργο. Μετά θα τεθώ στην κρίση του κόσμου, του πραγματικού ιδιοκτήτη. Θα σας παρουσιάσουμε το πλάνο που απαιτείται σε μεταγενέστερο χρόνο. Το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ προορίζεται για τη λειτουργία του Συλλόγου», είπε μεταξύ άλλων ο Δ. Γιαννακόπουλος.

Σχετικά Νέα