«Βόμβα» Ντράγκι: Εισαγωγείς φυσικού αερίου άνοιξαν λογαριασμούς σε ρούβλια

Η Μόσχα συνεχίζει να απαιτεί από τους Ευρωπαίους την πληρωμή σε ρούβλια για το φυσικό αέριο με τον Μάριο Ντράγκι να τονίζει ότι πολλοί εισαγωγείς έχουν ανοίξει λογαριασμούς στο ρωσικό νόμισμα.

Μια μέρα μετά την συνάντηση που είχε με τον Τζο Μπάιντεν ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι ανέφερε πως η απαίτηση της Μόσχας να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι αγοραστές για το ρωσικό φυσικό αέριο σε ρούβλια δε θα οδηγήσει σε διακοπή του εφοδιασμού».

Και μπορεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να έχει προειδοποιήσει ότι η συμμόρφωση με το αίτημα ενδέχεται να παραβιάσει τις κυρώσεις της ΕΕ, ο Μάριο Ντράγκι υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια «γκρίζα ζώνη».

«Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από τους εισαγωγείς αερίου έχουν ήδη ανοίξει τους λογαριασμούς τους σε ρούβλια με την Gazprom», ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Στάθηκε επίσης στην ανάγκη «οι ΗΠΑ και η Ρωσία να έχουν συνομιλίες για να προσπαθήσουν να βάλουν ένα τέλος στις μάχες στην Ουκρανία» και πρόσθεσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Μπάιντεν αναγνώρισαν ότι ο δρόμος προς την ειρήνη είναι πολύ περίπλοκος. «Ολοι πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για να βοηθήσουν τη Ρωσία και την Ουκρανία να βρουν μια λύση».

«Υπάρχουν τόσες πολλές πιθανότητες, αλλά πριν φτάσουμε ακόμη σε αυτό το σημείο, πρέπει να γίνει μια προσπάθεια και είναι μια προσπάθεια που πρέπει να κάνουν όλοι οι σύμμαχοι, ιδιαίτερα η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες για να καθίσουν σε ένα τραπέζι », τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντράγκι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα