Βόλος: «Σύμβουλος επενδύσεων» από την Βουλγαρία εξαπάτησε δύο άνδρες και απέσπασε περίπου 60.000

Μπροστά σε μια απίστευτη ιστορία απάτης με δήθεν επενδύσεις σε προϊόντα υψηλής απόδοσης, όπως το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, βρέθηκε η Εισαγγελία του Βόλου χτες (25.1.2023).

Δύο άνδρες από τον Βόλο εμπιστεύθηκαν έναν Βούλγαρο σύμβουλο επενδύσεων και… του έδωσαν όλες τις οικονομίες τους για να επενδύσουν σε εταιρείες στις ΗΠΑ και στην Σαουδική Αραβία. Περιμένοντας τις αποδόσεις που φυσικά δεν ήρθαν ποτέ. Έτσι οι δύο άνδρες απευθύνθηκαν στην αστυνομία.

Σύμφωνα με το gegonota.news, σε όλη τη χώρα εκατοντάδες επενδυτές είχαν χάσει μικρότερα ή μεγαλύτερα ποσά, χωρίς ως τώρα να έχει εξαρθρωθεί κάποιο από τα κυκλώματα από τις αρχές, παρά το γεγονός ότι είχαν σχηματισθεί πολλές σχετικές δικογραφίες.

Συγκεκριμένα. ο Βούλγαρος συστήθηκε ως ο εκπρόσωπος Μονοπρόσωπης ΙΚΕ επενδύσεων με έδρα την Αττική, αλλά δεν είχε άδεια εκτέλεσης χρηματοοικονομικών συναλλαγών και συνεπώς δεν είχε τη δυνατότητα να αγοράζει και να διαχειρίζεται μετοχές για λογαριασμό άλλων ατόμων. Κατάφερε όμως να αρπάξει από τον έναν 29.502 ευρώ και από τον άλλο 29.500.

Τα δύο θύματα αποφάσισαν να του πουν το «ναι» και να δώσουν τα ποσά, ελπίζοντας σε πολλαπλάσια κέρδη. Ο σύμβουλος τους καλούσε, εκτός των άλλων, να επενδύσουν στην πραγματική μετοχή κινεζικής εταιρείας διαδικτύου, «ALIBABA».

Όταν όμως το θύμα απαίτησε πιεστικά την επιστροφή των χρημάτων του, αντιλαμβανόμενος την απάτη, αυτή δεν ήρθε ποτέ.

Η… «εταιρεία» που εκπροσωπούσε ο Βούλγαρος είχε καταφέρει να εξαπατήσει και περίπου άλλα 120 άτομα στην περιοχή της Αττικής.

Ο απατεώνας κρίθηκε χθες (25.01.2023) ένοχος για απάτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και καταδικάστηκε ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε συνολική ποινή φυλάκισης 45 μηνών, χωρίς αναστολή, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα