Βόλος: Νεκρός βρέθηκε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλμυρό

Νεκρό στο σπίτι του, εντόπισαν τον Χρήστο Τρικαλινό, γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλμυρό Μαγνησίας, οι συγγενείς του, οι οποίοι τον αναζητούσαν για τρεις ημέρες. Ο Χρ. Τρικαλινός, καθηγητής πανεπιστημίου πέθανε τη Δευτέρα το βράδυ, στην καρέκλα του γραφείου του από ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώ όπως έγινε γνωστό, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Γεννήθηκε το 1946 στο Βόλο και έζησε στον Αλμυρό Μαγνησίας. Σπούδασε Φυσική στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Από το 1981 έως το 2013 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Την περίοδο 1981-2006 στο Τμήμα Φυσικής και την περίοδο 2006-2013 στο Τμήμα Μεθοδολογίας και Ιστορίας των Επιστημών. Πέρασε από όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες, από Επιμελητής έως Καθηγητής. Δημοσίευσε πολλά επιστημονικά άρθρα σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά. Έχει γράψει το βιβλίο «Μοριακή Φυσική – Θερμοδυναμική» και από κοινού με τον Παύλο Ιωάννου τα βιβλία «Ασκήσεις Φυσικής – Μηχανική» και «Ασκήσεις Φυσικής – Ηλεκτρομαγνητισμός».

Συμμετείχε επίσης στη συγγραφή εκπαιδευτικού πακέτου για τη Φυσική Γενικής Παιδείας Α΄ και Β΄ Λυκείου. Συνταξιοδοτήθηκε το 2013. Από το 2014 ήταν Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, πρώην πρόεδρος ΠΟΣΔΕΠ ΑΕΙ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού).

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα