Βόλος: Ισόβια για τη δολοφονία του επιχειρηματία Αριστείδη Κολοβού με 46 μαχαιριές από πρώην υπάλληλό του

H δολοφονία του επιχειρηματία αναβίωσε με τον δράστη να καταδικάζεται σε ισόβια χωρίς ελαφρυντικά. Υποστήριζε από την πρώτη στιγμή πως ο Αριστείδης Κολοβός του χρωστούσε χρήματα…

Ένοχο χωρίς ελαφρυντικά έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο στη Λάρισα, τον 43χρονο κατηγορούμενο για την δολοφονία του 64χρονου επιχειρηματία Αριστείδη Κολοβού στον Αλμυρό και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση δύο ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Το δικαστήριο με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και έδρας απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης του κατηγορουμένου να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Ο συνήγορος της οικογένειας του δολοφονημένου επιχειρηματία είχε καταθέσει προσφυγή ότι κακώς και στην πρώτη δίκη αναγνωρίστηκε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση του εγκλήματος.

Στις συνεδριάσεις που προηγήθηκαν της ετυμηγορίας στο ΜΟΕ Λάρισας, αναβίωσαν λεπτό προς λεπτό οι δραματικές στιγμές της φρικτής δολοφονίας. Ο 64χρονος βρήκε φριχτό θάνατο. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή έφερε συνολικά 46 μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματος του.

Τον Ιούνιο του 2018 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας είχε καταδικάσει πρωτοδίκως τον κατηγορούμενο σε κάθειρξη 18 ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι η άγρια δολοφονία είχε γίνει γύρω στις 21:00 το βράδυ της Τρίτης 28 Δεκεμβρίου 2016, στο σπίτι του επιχειρηματία μεταλλικών κατασκευών Αργύρη Κολοβού, στην πάροδο της οδού Βασ. Κωνσταντίνου, σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, με δράστη πρώην υπάλληλο της επιχείρησής του που υποστήριξε ότι του χρωστούσε χρήματα.

Ο 36χρονος τότε, είχε καταφέρει στο θύμα 46 μαχαιριές στον θώρακα, στην κοιλιά και σε διάφορα σημεία του σώματός του (όπως έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση), αναστάτωσε το σπίτι και έκλεψε 4.400 € για να φανεί σαν ληστεία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα