Νεκρά πρόβατα πέταξαν άγνωστοι στην κοίτη του χειμάρρου Ξηριά στην περιοχή του Αλμυρού και έχει σημάνει συναγερμός στις τοπικές αστυνομικές αρχές ,αλλά και από πλευράς της εισαγγελίας Βόλου που διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον εντοπισμό των αγνώστων δραστών.
Η ανησυχία της εισαγγελίας Βόλου προκλήθηκε από το γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού και της Μαγνησίας γενικότερα έχουν εμφανιστεί κρούσματα ευλογιάς σε πρόβατα και για τον λόγο αυτό ζητήθηκε από την κτηνιατρική υπηρεσία να ελέγξει την προέλευση των προβάτων που βρέθηκαν νεκρά στο ρέμα του Ξηριά.
Το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Αλμυρού έχουν εντοπισθεί τέσσερα κρούσματα ευλογιάς σε ζώα που ανήκουν σε κοπάδια προβάτων και ο κίνδυνος είναι μεγάλος και για μετάδοση της νόσου και σε υγιή κοπάδια αφού αυτά μετακινούνται και πίνουν νερό από τον Ξηριά που αποτελεί σημείο διέλευσης.
Οι έλεγχοι θα γίνουν σε μονάδες και κοπάδια από την Νέα Αγχίαλο και σε όλη την περιφέρεια του Αλμυρού.
Σχετικά Νέα
-
Μπαίνει διαχωριστική νησίδα στο τμήμα Κως – Αεροδρόμιο
Έργο οδικής ασφάλειας δρομολογήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη νησί της Κω. Ειδικότερα,.
-
Τροχαίο στην Αγία Παρασκευή: Σε σοκ ο 22χρονος οδηγός της μηχανής – Τι υποστηρίζει
Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται ο 22χρονος οδηγός της μηχανής που παρέσυρε και χτύπησε έναν ηλικιωμένο και το σκυλάκι του, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν το.
-
Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα – 6ωρη στάση εργασίας
Προειδοποιητική στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2025, από 09.00 π.μ. έως 15.00 μ.μ.,.
-
Ανετράπη νταλίκα στο ύψος της Ιεράς Οδού – Κλειστός ο παράδρομος της Λεωφόρου Κηφισού
Ανατροπή νταλίκας σημειώθηκε τα ξημερώματα στον παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού στο ύψος της Ιεράς.