Βόλος: Δίωξη για ανθρωποκτονία στον 50χρονο που σκότωσε τον κουνιάδο του – «Μετάνιωσε» λέει ο δικηγόρος

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση άσκησε η εισαγγελέας υπηρεσίας κατά του 50χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος χθες το βράδυ πυροβόλησε και σκότωσε τον 33χρονο κουνιάδο του γιατί η κόρη του του αποκάλυψε πως την βίαζε επί 9 χρόνια, από την ηλικία των 9 ετών.

Όλα συνέβησαν τη νύχτα της Τρίτης (09/01) μετά το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ προς Βόλο, όταν ο 50χρονος κάλεσε τον 33χρονς κουνιάδο του να πάει να τον βοηθήσει, λόγω βλάβης στο αυτοκίνητό του. Εκεί μάλωσαν, ήρθαν στα χέρια, ο 50χρονος έπιασε το κυνηγετικό του όπλο και πάνω στην συμπλοκή τον πυροβόλησε στο στήθος και στο πρόσωπο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή παρουσία του συνηγόρου του κ. Μιχ. Βασιλικού, ζήτησε προθεσμία, θα απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι τότε κρατείται.

«Έπεσε από τα σύννεφα» όταν έμαθε τι έκανε στην κόρη του, διότι με τον θανόντα είχε συγγενική σχέση και του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη, δήλωσε ο συνήγορός του

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου κ. Βασιλικός μετά την προθεσμία δήλωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία της απαγγελίας κατηγορίας και της παράστασης στον ανακριτή και δόθηκε πενθήμερη προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα, προκειμένου να προετοιμάσουμε την απολογία του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν είναι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο 50χρονος κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία
Ο συνήγορος ανέφερε ότι η ψυχολογική κατάσταση του κατηγορούμενου είναι πάρα πολύ άσχημη, διότι τώρα, μετά την πάροδο αρκετών ωρών έχει συνειδητοποιήσει πως διαμορφώθηκαν τα γεγονότα.

«Από την αρχή ήταν πολύ άσχημη η ψυχολογική του κατάσταση, όταν πληροφορήθηκε ορισμένα περιστατικά που αφορούσαν την κόρη του και αφορούν προσωπικά δεδομένα, «έπεσε από τα σύννεφα» διότι με τον θανόντα είχε συγγενική σχέση και του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη, με αποτέλεσμα να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στο σπίτι του, ένιωθε πάρα πολύ άσχημα, είχε έντονα αισθήματα οργής, θλίψης και στενοχώριας, τα οποία προφανώς οδήγησαν σε ότι έγινε στη συνέχεια», τόνισε ο κ. Βασιλικός.

«Έχει συνειδητοποιήσει ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ότι θα έπρεπε να χειριστεί διαφορετικά το θέμα»

Όπως είπε, ο 50χρονος έχει συνειδητοποιήσει ότι ένας άνθρωπος, ανεξάρτητα από το αν το βάρυναν ή όχι κάποιες εγκληματικές πράξεις, έχασε τη ζωή του και ότι ίσως θα έπρεπε να χειριστεί το θέμα διαφορετικά, αν του το επέτρεπε η ψυχική του κατάσταση στην οποία βρέθηκε.

Ο συνήγορος υπεράσπισης τόνισε ότι ο κατηγορούμενος έχει τρία κορίτσια από τον πρώτο του γάμο και ένα αγόρι 9 ετών από τον δεύτερο γάμο του και ο θανών ήταν αδελφός της δεύτερης συζύγου του.

«Ο κατηγορούμενος έχει δηλώσει ότι λυπάται που έφτασαν τα πράγματα εκεί, αλλά ήταν η ψυχική του κατάσταση που τον οδήγησε στις πράξεις του», επισήμανε ο κ. Βασιλικός. Επίσης ανέφερε ότι στο πλευρό του ήταν τα τρία κορίτσια του, η αδελφή του και ο σύζυγός της.

Από τα περιστατικά που πληροφορήθηκε ο συνήγορος η δεύτερη σύζυγός του δεν γνώριζε τι είχε συμβεί με το κορίτσι, ενώ στις αδελφές της η κοπέλα, που μόλις συμπλήρωσε τα 18 της χρόνια, είχε εκμυστηρευτεί κάποια πράγματα, αλλά όχι με λεπτομέρειες.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα