Βόλος: Χωρίς πόσιμο νερό για 14η μέρα – Ακόμα συλλέγονται νεκρά ζώα

Παραμένουν τα προβλήματα στη Θεσσαλία μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel. Nερά υπάρχουν ακόμα σε πολλές περιοχές, ενώ κουφάρια ζώων εξακολουθούν και βρίσκονται διάσπαρτα.

Τασυτόχρονα έντονη είναι πια η ανησυχία για την υγειονομική κατάσταση των κατοίκων της Θεσσαλίας.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ έχουν αρχίσει, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αντιτετανικό εμβολιασμό πόρτα-πόρτα, ενώ έχουν διαγνωστεί συνολικά 278 κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Ακατάλληλο παραμένει το νερό
Την ίδια ώρα, σε πάρα πολλούς δήμους εξακολουθεί το νερό να είναι ακατάλληλο και σε καμία περίπτωση πόσιμο.

Στην πόλη του Βόλου οι πολίτες καλούνται να χρησιμοποιούν καθημερινά εμφιαλωμένο νερό για τις δουλειές τους και για την καθημερινή τους υγιεινή.

Καθημερινά γίνονται μετρήσεις εργαστηριακά, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα να γνωρίζουν οι άνθρωποι εάν μπορούν να κάνουν χρήση του νερού.

Στο μεταξύ, από χθές άνοιξε και ο επαρχιακός δρόμος της Λάρισας προς την Αγιά, εκεί όπου υποχώρησαν τα νερά.

Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα έχει να κάνει με τα νερά από τη λίμνη Κάρλα μέχρι και το Ελευθέριο. Οι υπεύθυνοι, μαζί με τους επιστήμονες που ήρθαν από την Ολλανδία, αναζητούν πώς μπορούν να δώσουν τη δυνατότητα να αποχωρήσουν τα νερά, τα οποία καλύπτουν χιλιάδες στρέμματα του Θεσσαλικού Κάμπου.

Οι αποζημιώσεις
Μέχρι χθες στην πλατφόρμα της πρώτης αρωγής arogi.gov.gr, είχαν υποβληθεί 13.091 οριστικοποιημένες αιτήσεις, καθώς και 4.428 προσωρινές αιτήσεις.

Επίσης, συνεχίζεται και η διαδικασία διασταυρώσεων και ελέγχων από τα στελέχη της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Οι καταβολές των αποζημιώσεων θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες σε όλους τους δικαιούχους και όλοι όσοι δικαιούνται θα λάβουν, σταδιακά, τις προβλεπόμενες ενισχύσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα