Βόλος- Αδ. Γεωργιάδης: Εξαιρετική η δουλειά των ΚΤΕΛ και είμαστε δίπλα τους

“Συνεχίζουμε ως κυβέρνηση την καλή μας συνεργασία με τα ΚΤΕΛ και με το νέο ΕΣΠΑ, για να κάνουν την δουλειά τους όσο γίνεται καλύτερα και να παρέχουν ακόμη καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, από τις ήδη καλές υπηρεσίες που παρέχουν, αφού και εμείς σταθήκαμε δίπλα τους όσο περισσότερο μπορούσαμε” τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, στο 69ο πανελλήνιο συνέδριο των ΚΤΕΛ, που διεξάγεται στον Βόλο με την παρουσία και του υφυπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου και εκατοντάδων συνέδρων από όλα τα ΚΤΕΛ της χώρας.

Ο κ. Γεωργιάδης, ευχαριστώντας τους συνέδρους, υπενθύμισε ότι “τα ΚΤΕΛ, μέτοχοι και εργαζόμενοι, έβαλαν πολύ μεγάλη πλάτη όλη την εποχή της πανδημίας, συμμεριζόμενοι ένα μεγάλο κόστος λόγω των μέτρων της καραντίνας και της μείωσης της κυκλοφορίας”.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την οικονομία και τις αυξήσεις που φτάνουν ως τους καταναλωτές, απάντησε ότι “η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και στην ΔΕΘ θα έχουμε από τον πρωθυπουργό ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ληφθούν, ώστε να ελέγξουμε αυτό το κύμα στο μέτρο του εφικτού” και εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την εν γένει οικονομική κατάσταση της χώρας, πρόσθεσε ότι “η οικονομία αν και πηγαίνει πάρα πολύ καλά και πιστεύουμε ότι μεθαύριο που η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει τους αριθμούς, θα διαπιστώσετε ότι είναι εξαιρετικά καλά τα αποτελέσματα, εν τούτοις πράγματι υπάρχει παγκοσμίως μία πολύ μεγάλη αύξηση των τιμών και στην Ενέργεια, και στις πρώτες ύλες και στα ναύλα”.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, είπε μεταξύ άλλων, ότι “τα ΚΤΕΛ στην πανδημία θεωρώ ότι έχουν αδικηθεί και θεωρώ επίσης ότι η αντιμετώπιση, εξ ανάγκης, λόγω της πανδημίας που υπήρχε, πρέπει να αλλάξει και να βελτιωθεί. Είναι ένα δείγμα εμπιστοσύνης, γιατί και τα μέτρα έχουν τηρηθεί, αλλά και η προσφορά που υπάρχει είναι δυσανάλογη της ανταπόκρισης που πρέπει να δείξει η Πολιτεία. Πρέπει να βελτιώσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, πάντοτε με την γνώμη των λοιμωξιολόγων και πάντα με τη λογική. Στο συνέδριο αυτό θα πούμε και θα σχεδιάσουμε πράγματα που πρέπει να γίνουν άμεσα”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συνέδριο του Βόλου τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και επιτρεπόταν η είσοδος εντός του συνεδριακού πολυχώρου Τσαλαπάτα μόνο σε όσους επεδείκνυαν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Παρόντες στο συνέδριο ήταν και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος, η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή και οι βουλευτές Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, Θανάσης Λιούπης, Κώστας Μαραβέγιας και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ