Βοιωτία: Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε δύσβατα σημεία

Για τέταρτο εικοσιτετράωρο μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στη Βοιωτία, με την κατάσταση στο μέτωπο του Προδρόμου να παρουσιάζει καλύτερη εικόνα ωστόσο μεταφέρθηκε στην Ζάτσα, ένας από τους οικισμούς που εκκενώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, μετά από μήνυμα του 112.

Αυτή την στιγμή υπάρχει ενεργό μέτωπο σε πολύ δύσβατο σημείο, σε γκρεμούς, από την πλευρά του Ελικώνα και σκαρφαλώνει συνεχώς προς την κορυφή του βουνού, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος να περάσει από την πλευρά του ελατοδάσους.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο τα ελικόπτερα μπορούν να βοηθήσουν στη μάχη της κατάσβεσης λόγω της μορφολογίας του εδάφους.

Αυτή την ώρα υπάρχουν πολλές ενεργές εστίες σε πολλά χιλιόμετρα αυτού του μετώπου και ο αέρας ο οποίος φυσάει συνεχώς αναζωπυρώνει τη φωτιά σε δύσβατα σημεία και χαράδρες με αποτέλεσμα οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις να μην μπορούν να φτάσουν εκεί που βρίσκεται η φωτιά και στην πλειονότητά τους τα μόνο μέσα που μπορούν να επιχειρήσουν είναι τα ελικόπτερα.

«Στο Δίστομο Βοιωτίας οι περισσότερες αναζωπυρώσεις δημιουργούν μέτωπο και για την αντιμετώπισή τους επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα από την Τσεχία» σημείωσε σχετικά ο επιπυραγός και εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός , κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Πυροσβεστικής.

Σε επιφυλακή όλη τη νύχτα πυροσβέστες και κάτοικοι

Το βράδυ εκκένωσαν τα χωριά τους οι κάτοικοι στο Στείρι, και μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη η φωτιά που μπορούσαν να κατευθυνθούν μόνο προς το Δίστομο. Εκκένωσαν και οι κάτοικοι στη Ζάλτσα προς το Κυριάκι.

Μεγάλο μέτωπο στη Βοιωτία: Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε δύσβατα σημεία

Παράλληλα, όλη τη νύχτα, έρχονταν μηνύματα από το 112 στους κατοίκους δύο οικισμών, της Περιστεράς και του Αγίου Νικολάου, καθώς υπήρχε φόβος για ένα μέτωπο. Τελικά δεν χρειάστηκε άλλη εκκένωση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα