Βοιωτία: Στις φλόγες το παραλιακό μέτωπο – Συνεχής μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους στο μεγαλύτερο μέρος του παραλιακού μετώπου της Βοιωτίας στον Κορινθιακό το βράδυ της Δευτέρας (21/08).

Η παραλιακή ζώνη έχει καλυφθεί πλέον από τα μέτωπα της φωτιάς, αλλά και πυκνούς καπνούς, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εγκαταλείπουν τα χωριά τους. Όλη τη νύχτα σημειώνονταν αναζωπυρώσεις, ακόμα και μέσα σε κατοικημένες περιοχές, καθώς τα μποφόρ ούτε μία στιγμή δεν σταμάτησαν να τροφοδοτούν τη φωτιά.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Διστόμου, Γιάννης Σταθάς: “Κάηκαν κάποια κάποια σπίτια στον Ταρσό, ενώ έχει καεί πολύ μεγάλη δασική έκταση. Η φωτιά μαίνεται περιμετρικά του εργοστασίου και παραμένει σε εξέλιξη. Προς το παρόν επιχειρεί 1 ελικόπτερο, ενώ περιμένουμε και άλλα 2 αεροπλάνα. Ανησυχουμε μην κάνει γύρισμα ο αέρας. Ωστόσο, προς τα εκεί που κατευθύνεται δεν απειλεί άλλα σπίτια. Πηγαίνει προς τη θάλασσα”.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι πυροσβέστες μαζί με τους εθελοντές έδωσαν μάχη να σώσουν ό,τι μπορούσαν, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις που απειλούσαν σπίτια. Δασικές εκτάσεις, ελαιώνες, αλλά και γεωργικές εγκαταστάσεις έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Οι άνεμοι στην περιοχή έφταναν έως και τα 9 μποφόρ.

Από πολύ νωρίς οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις έδωσαν τη μάχη για τη Χώστια και το Σαράντη, ωστόσο το μέτωπό της φωτιάς άρχισε να κινείται με κατεύθυνση προς την Ζάλτσα. Λίγες ώρες πριν από τις 7 το απόγευμα άλλη φωτιά στον Ταρσό της Βοιωτίας κοντά στα Άσπρα Σπίτια ξεκίνησε να κινείται και αυτή προς την Ζάλτσα και μέχρι τα μεσάνυχτα υπήρξαν 4 εκκενώσεις οικισμών. Οι φόβοι των Αρχών είναι να μην οδηγηθούν οι φλόγες προς το δάσος της Αρβανίτσας, οπότε οι ζημιές θα είναι τεράστιες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα