Βοιωτία: «Απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου και εκπυρσοκρότησε» λέει ο αστυνομικός για τον θάνατο του 17χρονου

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασε το πρωί της Πέμπτης (16/11) στο Δικαστικό Μέγαρο Θηβών, ο 41χρονος αστυνομικός προκειμένου να απολογηθεί για τον θάνατο του 17χρονου Χρήστου στη Βοιωτία.

Σημειώνεται πως έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν ξανά συγγενείς και φίλοι του θύματος. Ορισμένοι εξ’ αυτών, αποδοκίμασαν τόσο τον αστυνομικό όσο και τους συνηγόρους του όταν έφτασαν στο σημείο, ενώ χειροκρότησαν τους δικηγόρους της οικογένειας του 17χρονου.

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του αστυνομικού, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης.

Τι λέει στο απολογητικό του υπόμνημα

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο αστυνομικός στην απολογία του υποστήριξε πως:

«Κρατώντας στο δεξί μου χέρι το πιστόλι, επανειλημμένα φώναζα “αστυνομία, κατέβα κάτω”. Με το αριστερό μου χέρι άρπαξα τον αείμνηστο από τον δεξί ώμο σκύβοντας μέσα στο αυτοκίνητο, αφού αντιστεκόταν και αρνιόταν να εξέλθει του αυτοκινήτου. Ενώ συνέχισα να τον τραβάω από τον ώμο για να τον βγάλω έξω από το αυτοκίνητο.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο που το σώμα του, κινούμενο, πλησίασε το δεξί μου χέρι, εκείνος, πιθανότατα από φόβο λόγω του ότι το όπλο μου ήταν πολύ κοντά του, έκανε τη μοιραία κίνηση με το εξωτερικό μέρος της παλάμης του, και φέροντας το χέρι του μπροστά στην κάνη απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει, γιατί αυτή η βίαιη κίνησή του προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης, χωρίς εγώ ποτέ να την πατήσω».

Ο 41χρονος αρχιφύλακας αρνείται όλες τις κατηγορίες και ζητά να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα