H βιταμίνη D επηρεάζει τη λειτουργία σχεδόν 2.000 διαφορετικών γονιδίων ενώ κομβική είναι και η συνεισφορά της στο να απορροφά ο οργανισμός ασβέστιο και φώσφορο. Χαρακτηρίζεται ως «η βιταμίνη του ήλιου» καθώς ο οργανισμός μας την παράγει φυσικά κατά την έκθεση του δέρματος στον ήλιο.
Πέρα από τον ήλιο όμως υπάρχουν και πέντε τροφές που αποτελούν καλές πηγές της βιταμίνης D. Ποιες είναι αυτές;
1 Σολωμός (στα 85γρ. φρέσκου σολωμού, 450 IUs)
3. Σαρδέλες (δύο σαρδέλες δίνουν 46 IUs)
Σχετικά Νέα
-
Συστάσεις από την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας λόγω αφρικανικής σκόνης
Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις.
-
Οι καλύτερες και οι χειρότερες τροφές για τα δόντια
Αν θέλετε να έχετε γερά δόντια για μια ζωή, καλό είναι να προσέξετε λίγο.
-
ΕΕΚΕ: Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε μπακαλιάρο – Πώς θα τον ξεχωρίσετε από το λινγκ
Πρακτικές συμβουλές για να βεβαιωθείτε πως ο μπακαλιάρος που αγοράζετε είναι αυθεντικός και έχει.
-
Τα τρόφιμα που κάνουν καλό στην υγεία των νεφρών
Οι νεφροί επιτελούν πολύ σημαντικές λειτουργίες, καθώς απαλλάσσουν το αίμα από τις τοξίνες και.