Βίντεο – ντοκουμέντο από την ξενοφοβική επίθεση σε γυναικόπαιδα στα Βίλια

Εικόνες που δεν τιμούν κανέναν κατέγραψε ο φακός στα Βίλια, εκεί που οικογένειες προσφύγων δέχτηκαν επίθεση από ομάδα κατοίκων, που αντιδρούν στην παρουσία τους στο χωριό τους. Λίγο μετά την άφιξή τους σε ξενοδοχείο που έχει μισθώσει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, οι περίπου 20 οικογένειες, δέχτηκαν την επίθεση. Κάποιοι πέταξαν πέτρες κάνοντας θρύψαλα την τζαμαρία εισόδου και κροτίδες προς τα δωμάτια, ενώ δεν δίστασαν, όπως καταγγέλλουν οι πρόσφυγες, να χτυπήσουν ακόμα και παιδάκια.

Τρομοκρατημένος, ο πατέρας δύο μικρών κοριτσιών, περιέγραψε στην κάμερα του Open TV και στον Δημήτρη Φρέσκο, τον εφιάλτη που βίωσε. Τον χτύπησαν χρησιμοποιώντας έναν πυροσβεστήρα, σπάζοντας την πόρτα του δωματίου, ενώ δεν δίστασαν να απωθήσουν και τα δύο μικρά κοριτσάκια του με χτυπήματα στο κεφάλι, κλωτσώντας τα και βρίζοντάς τα.

Κάτοικος των Βιλίων, μιλώντας για το ρατσιστικό αμόκ των συντοπιτών της, είπε χαρακτηριστικά: «Ντρέπομαι για αυτούς τους ανθρώπους γιατί είναι και συγχωριανοί μου είναι φίλοι τους ξέρω χρόνια, ζω εδώ πολλά χρόνια από επιλογή, μόνο ντροπή νιώθω. Αυτό το πράγμα δυστυχώς δηλαδή και να φοβούνται τις φοβίες τους δεν τις δέχομαι δεν τις καταλαβαίνω. Φοβούνται τα μικρόβια φοβούνται να μη χάσουν τον τουρισμό οπότε να μην βιάσουν τις κόρες τους τι ακριβώς φοβούνται».

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Νέα