Βίντεο ντοκουμέντο από την έκρηξη στη Σταδίου – Στόχος ήταν το Υπ.Εργασίας

Ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της ισχυρής έκρηξης, τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας με στόχο το υπουργείο Εργασίας, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Ο θόρυβος από την έκρηξη της βόμβας είναι εκκωφαντικός, ενώ αμέσως μετά ακούγονται συναγερμοί να ηχούν και τζάμια να σπάνε.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στόχος της επίθεσης ήταν το υπουργείο Εργασίας. Για αυτόν τον λόγο οι δράστες τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό απέναντι από το κτίριο του υπουργείου έτσι ώστε μετά την έκρηξη να προκαλούνταν μεγαλύτερες ζημιές από το ωστικό κύμα.

Οι αρχές «σαρώνουν» το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, ενώ εκτιμούν ότι τα δρομολόγια των δραστών, πριν και μετά το χτύπημα, έχουν καταγραφεί.

Βίντεο ντοκουμέντο από την έκρηξη στη Σταδίου – Στόχος ήταν το υπουργείο Εργασίας-1

Σημειώνεται ότι από την έκρηξη σηκώθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στην είσοδο των κτιρίων ενώ από το ωστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια μέχρι και τον 6ο όροφο. Στο σημείο έσπευσε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με τις έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη. Στη διάρκεια της νύχτας, στελέχη των Εγκληματικών Εργαστηρίων σάρωναν την περιοχή για υπολείμματα του μηχανισμού ώστε να συλλέξουν τυχόν ευρήματα που θα βοηθήσουν στις έρευνες.

Τα δύο τηλεφωνήματα και η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα»
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα». Σύμφωνα με πληροφορίες, η οργάνωση είναι πρωτοεμφανιζόμενη ωστόσο σημειώνεται ότι στο παρελθόν δραστηριοποιείτο οργάνωση με την επωνυμία «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Της έκρηξης προηγήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Αρχικά άγνωστος είπε στο τηλεφώνημα ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα σε σακίδιο σε κάποια κάγκελα μπροστά από το υπουργείο Εργασίας και στο επόμενο τηλεφώνημα -δέκα λεπτά πριν τη 01:00- αναφέρθηκε ότι η βόμβα βρίσκεται μπροστά από την είσοδο υποκαταστήματος τράπεζας που βρίσκεται στην οδό Σταδίου με χρονικό όριο τα 40 λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με παρόμοιο τρόπο είχε τοποθετηθεί βόμβα τον Δεκέμβριο του 2016 έξω από το υπουργείο Εργασίας. Για τον μηχανισμό που τότε είχε εξουδετερωθεί από τους πυροτεχνουργούς του ΤΕΕΜ την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Π.Μαρινάκης για έκρηξη στη Σταδίου: «Ανήκει στο βαρύ έγκλημα, είναι πάρα πολύ σοβαρό»

«Είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό. Είναι κάτι το οποίο ανήκει στο βαρύ έγκλημα. Η ΕΛ.ΑΣ., όπως έχει κάνει και στο παρελθόν και πρόσφατα, θα πέσει πάνω σε αυτή την υπόθεση», ανέφερε το πρωί του Σαββάτου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με την έκρηξη βόμβας στην οδό Σταδίου, κοντά στο υπ. Εργασίας, τα ξημερώματα.

«Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια από τις πιο σοβαρές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ελληνική Αστυνομία», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης, μιλώντας στο OPEN, και ερωτηθείς για το αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση απάντησε:

«Από τη στιγμή που υπάρχει ανάληψη ευθύνης συγκεκριμένη και προειδοποίηση και εξερράγη και συγκεκριμένη βόμβα, τα γεγονότα είναι εύκολο να συνδεθούν. Δεν είμαι αρμόδιος να διατυπώνει κρίσεις και να λέει λεπτομέρειες για μια εν εξελίξει υπόθεση».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα