Βίντεο ντοκουμέντο από την αντεπίθεση του τουρκικού στρατού στο Ιντλίμπ

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από την αντεπίθεση του τουρκικού στρατού στο Ιντλίμπ κυκλοφορεί στα διεθνή ΜΜΕ, στο οποίο οι τουρκικές δυνάμεις χτυπάνε τα ελικόπτερα του Άσαντ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, απέρριψε τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου ότι ο τουρκικός στρατός βρίσκονταν σε… λάθος θέση, υποστηρίζοντας ότι είχαν συνεννοηθεί από πριν με τους αρμόδιους Ρώσους αξιωματούχους και είχαν συντονίσει τις τοποθεσίες των στρατευμάτων των δύο χωρών στην περιοχή.

«Παρόλα αυτά έγινε αυτή η επιδρομή και, δυστυχώς, συνεχίστηκε παρά τις προειδοποιητικές μας βολές. Ακόμα και ασθενοφόρα επλήγησαν κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιθέσεων. Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι δεν υπήρχαν ένοπλες ομάδες γύρω από τις μονάδες μας κατά τη διάρκεια της επίθεσης», απάντησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας απορρίπτοντας και το δεύτερο ισχυρισμό της Ρωσίας ότι στην περιοχή της επίθεσης υπήρχαν τρομοκρατικά στοιχεία.

Ο Χουλουσί Ακάρ απαριθμώντας τα πλήγματα που κατάφερε ο τουρκικός στρατός στις συριακές δυνάμεις έπειτα από το θάνατο των 33 στρατιωτών του, σημείωσε ότι η αντεπίθεση κατά του Άσαντ στο Ιντλίμπ συνεχίζεται.

«Μετά την ύπουλη επίθεση, επλήγησαν περισσότεροι από 200 στόχοι του καθεστώτος με οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη SİHA και βολές από το πυροβολικό μας. Βομβαρδίσαμε 5 ελικόπτερα, 23 τανκ, 10 τεθωρακισμένα οχήματα, 23 ίλες πυροβολικού, 5 φορτηγά με πυρομαχικά, ένα σύστημα αεριωθούμενης άμυνας SA-17 κι ένα SA-22, 3 αποθήκες πυρομαχικών και 2 αποθήκες με στρατιωτικό  υλικό, ενώ εξοντώσαμε 309 στρατιώτες του καθεστώτος. Οι ριπές συνεχίζονται», όπως ανέφερε.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των 33 θυμάτων, λέγοντας ότι «μέχρι τώρα δεν έχουμε αφήσει χωρίς απάντηση το αίμα που έχυσαν οι ήρωές μας, ούτε πρόκειται να το κάνουμε. Οι επιχειρήσεις μας θα συνεχιστούν μέχρι να κόψουμε τα χέρια που τείνουν οι αιμοδιψείς πάνω στους καταπιεσμένους».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα