Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στη Ναύπακτο

fotiaa

Βελτιωμένη είναι η εικόνα από τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής (29/6) στη Ναύπακτο, καθώς πλέον καίει σε μικρές, διάσπαρτες εστίες.

Οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν και σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται ενίσχυσή τους μέσα στις επόμενες ώρες, με ριπές που ίσως φτάσουν ακόμη και τα έξι μποφόρ.

Παρά την ένταση της πυρκαγιάς, οι ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις που παραμένουν στο σημείο, υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων, κατάφεραν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας, δήλωσε: «Συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή». Όσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς, σημείωσε: «Όλοι οι παράγοντες είναι πιθανοί ως προς το πώς ξεκίνησε η φωτιά, αλλά αυτό που προέχει τώρα είναι να αποσοβηθεί ο κίνδυνος».

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 04:30 τα ξημερώματα, στην περιμετρική οδό της Ναυπάκτου, στην περιοχή της Παλαιοπαναγιάς, και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

YouTube thumbnail

Στις 06:14 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, καλώντας όσους βρίσκονταν στην περιοχή Άνω Πλατανίτη να απομακρυνθούν προς Αντίρριο και Ναύπακτο, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού Λαουρδεκέικα για την προστασία των κατοίκων.

Με το πρώτο φως της ημέρας, στη μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν και εναέρια μέσα. Οι ενισχυμένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής απέτρεψαν τα χειρότερα, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται για την πλήρη κατάσβεση των διάσπαρτων εστιών, οι οποίες – λόγω των ανέμων – μπορεί να προκαλέσουν αναζωπυρώσεις.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 70 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρου, 21 οχήματα, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, με τη συνδρομή μηχανημάτων έργου και υδροφόρων του Δήμου.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά

Τη στιγμή που ξέσπασε η μεγάλη φωτιά, κοντά στην περιμετρική της Ναυπάκτου, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η φωτιά ξεκίνησε σε κατάφυτη πλαγιά, πάνω από τη Ναύπακτο, ενώ ακόμα επικρατούσε σκοτάδι. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, λόγω των ισχυρών ανέμων, επεκτάθηκε γρήγορα, απειλώντας τις περιοχές Παλαιοπαναγιά και Άνω Πλατανίτη. Αμέσως ήχησε το 112, καλώντας σε προληπτική εκκένωση των οικισμών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα