Βίντεο δείχνει το ενορχηστρωμένο σχέδιο επεισοδίων της Άγκυρας στον Έβρο

Ένα νέο βίντεο αποτυπώνει το οργανωμένο τουρκικό σχέδιο που προκάλεσε τα σημερινά επεισόδια στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου οι ελληνικές αρχές δέχτηκαν βροχή από δακρυγόνα και χημικά που εκτόξευαν οι Τούρκοι αστυνομικοί και μερίδα των μεταναστών.

Όπως φαίνεται λοιπόν στο βίντεο του skai.gr, λίγο πριν τη νέα ρίψη δακρυγόνων, το Σάββατο το μεσημέρι, διακρίνονται μετανάστες να συγκεντρώνονται γύρω από Τούρκους αστυνομικούς με φανερές κινήσεις και χειρονομίες συνεννόησης, ενώ γίνεται ρίψη χημικών από την τουρκική πλευρά πολύ κοντά στο φυλάκιο των Καστανέων σε ελληνικό έδαφος.

Βροχή καπνογόνων

Ενώ αυτήν τη στιγμή δεν φαίνεται κάποια κινητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας, από τις πρώτες πρωινές ώρες και ανά διαστήματα, κυρίως από τις τουρκικές Αρχές γινόταν εκτενής ρίψη χημικών με ειδικά όπολα εκτόξευσης χηνικών, καθώς και κάποιες ρίψεις χημικών από τους συγκεντρωμένους στο τελωνείο των Καστανεών, οι οποίοι επιχείρησαν και την πρόκληση φθορών στον φράχτη, προκειμένου να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος.

Παράλληλα, έγιναν πολλές προσπάθειες διάρρηξης του αποτρεπτικού φράχτη από τις Καστανιές και προς τον νότο. Παρατηρήθηκαν επίσης πολλές εστίες πυρκαγιάς κοντά στον φράχτη και λίγο πίσω από αυτόν, στην τουρκική πλευρά, οι οποίες είχαν στόχο να προκαλέσουν φθορές στα σύρματα.

Ωστόσο, οι προσπάθειες παράνομης εισόδου στο ελληνικό έδαφος απετράπησαν από τις ελληνικές δυνάμεις με επισκευή του φράχτη, σειρήνες και ηχητικά μηνύματα. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία συνεχίζουν να φρουρούν τα σύνορα και να σταματούν τις απόπειρες μεταναστών να μπουν στο ελληνικό έδαφος, ενώ συλλαμβάνουν όσους τελικά βρίσκουν πέρασμα και εισέρχονται στη χώρα μας.

Απειλές από τον Σοϊλού

Εν τω μεταξύ,λάδι στη φωτιά έριξε ο Τούρκος υποργός Εσωτερικών, ΣουλεΙμάν Σοϊλού, ό οποίος μιλώντας σε τούρκικο κανάλι ανέφερε: “Όσα συνέβησαν μέχρι τώρα δεν είναι τίποτα, να δείτε τι έχει να συμβεί από εδώ και πέρα . Κοιτάξτε, εμείς πέρυσι πιάσαμε 451.000 παράτυπους μετανάστες. Τώρα ο καιρός είναι ζεστός. Όσο πάει και ζεσταίνει. Στον Έβρο, με την Ελλάδα μάς χωρίζει μία συνοριακή γραμμή πάνω από 200 χιλιόμετρα. Δυστυχώς φέτος στα Βαλκάνια υπήρξε ανομβρία. Σε κάποια μέρη (του Έβρου) η στάθμη από τη βροχή έπεσε στα 40 με 45 εκατοστά. Αυτό τι σημαίνει; Ότι με τα πόδια σας εύκολα μπορείτε να περάσετε. Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ικανότητα να τους συγκρατήσει στα σύνορα. Να δείτε τι έχει να γίνει μετά. Δεν είναι μόνο ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα, αλλά και τι θα γίνει μετά”.

Σχετικά Νέα