Βild για Λέσβο: Παιχνίδι εξουσίας του Ερντογάν η νέα προσφυγική ρoή;

«Δραματικές σκηνές εκτυλίσσονται στη Λέσβο…», γράφει η γερμανική εφημερίδα και συνεχίζει: «το Λιμενικό Σώμα απαρίθμησε 13 μικρά σκάφη που μετέφεραν 546 άτομα. 32 άτομα σε άλλο σκάφος διασώθηκαν στη θάλασσα και μεταφέρθηκαν στη Λέσβο. 65 μεταφέρθηκαν στο νησί της Κω και στην ενδοχώρα».

«Οι ελληνικές αρχές έκαναν λόγο για “σημαντική αύξηση του αριθμού των μεταναστών” που εγκαταλείπουν τις τουρκικές ακτές. Αυτό είχε να συμβεί από το 2016», σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

«Οι Έλληνες έστειλαν ένα πλοίο του ναυτικού τους στη Λέσβο, το οποίο έπρεπε να παραλάβει 5.000 ανθρώπους στην ενδοχώρα επειδή δεν υπήρχε χώρος στα στρατόπεδα. Οι παλιές στρατιωτικές εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν ως στρατόπεδα για τους πρόσφυγες», αναφέρει το δημοσίευμα. Υψηλόβαθμο στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης, σχολιάζοντας το θέμα, δήλωσε στην Bild:

«Παρακολουθούμε πολύ στενά το θέμα. Πριν αποφασίσουμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα, πρέπει να δούμε αν οι χθεσινές ροές ήταν μια μεμονωμένη περίπτωση ή όχι. Ένα πράγμα είναι βέβαιο: αυτά τα ρεύματα δεν ήρθαν λόγω των καλών καιρικών συνθηκών. Έρχονται για γεωπολιτικούς λόγους».

Σχετικά Νέα