«Βικτώρια»: Πού θα χτυπήσει η μετεωρολογική βόμβα

Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στα νότια θαλάσσια τμήματα της Ιταλίας στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του, ενώ αναμένεται να βαθύνει σημαντικά φτάνοντας στα όρια της μετεωρολογιακής βόμβας. (Η βαρομετρική πίεση στο κέντρο του συστήματος πέφτει με γρήγορο ρυθμό όπου σε διάστημα ενός 24ώρου σημειώνεται πτώση μεγαλύτερη των 17 μονάδων πίεσης.)

Καθώς το σύστημα αυτό θα κινηθεί ανατολικά-βορειοανατολικά, θα προκαλέσει σημαντική επιδείνωση στον καιρό της χώρας μας από τις αμέσως επόμενες ώρες και από τα δυτικά προς τα ανατολικά με κύρια χαρακτηριστικά τις καταρρακτώδεις βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους που στο Ιόνιο πέλαγος ίσως προσεγγίσουν και τα 10 μποφόρ!

Οι περιοχές που εμφανίζουν προγνωστικά αυξημένο κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων είναι τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος με έμφαση τα δυτικά, ανατολικά και νότια τμήματα, η ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, η Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, για την περιοχή της Αττικής αναμένουμε βροχοπτώσεις μέσα στη νύχτα σήμερα που από τα ξημερώματα της Τετάρτης θα ενταθούν και γύρω στο μεσημέρι θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα με έμφαση περιοχές που βρέχονται από τον Σαρωνικό. Εκτιμάται ότι στον νομό ίσως προσεγγίσουμε ή και ξεπεράσουμε τους 50 με 70 τόνους νερού ανά στρέμμα σε κάποιους μετεωρολογικούς σταθμούς με έμφαση τα δυτικά τμήματα.

Βροχές κατά περιόδους έντονες θα δεχτεί και ο Νομός Θεσσαλονίκης ενώ στα ανατολικά και νότια παραθαλάσσια τμήματα ίσως εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Σχετικά Νέα