Βίαιη μεταγωγή του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα στο νοσοκομείο Λαμίας

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας μεταφέρθηκε με τη βία το απόγευμα του Σαββάτου ο απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Άντας Ψαρρά στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με πρωτοφανή τρόπο αστυνομικοί με κουκούλες εισέβαλαν στη φυλακή και αφού κλείδωσαν όλους τους άλλους κρατούμενους, μετέφεραν διά της βίας τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα στο νοσοκομείο της Λαμίας. Η διοίκηση της φυλακής επιβεβαίωσε τη μεταφορά που έγινε κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Την είδηση μεταδίδει με εντελώς διαφορετικό ύφος το ΑΠΕ – ΜΠΕ, χωρίς αναφορά στους κουκουλοφόρους αστυνομικούς και τονίζοντας ότι «ο Δ. Κουφοντίνας αρνήθηκε να δεχτεί τη φροντίδα του γιατρού των φυλακών Δομοκού, αλλά και οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια, γι’ αυτό εκδόθηκε εισαγγελική εντολή για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, η οποία έγινε με ισχυρή αστυνομική συνοδεία» (sic).

Είναι δεδομένο, τονίζει η «Εφ.Συν.» ότι ο κρατούμενος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια και όπως ο Νόμος αλλά και ο ιατρικός κώδικας ορίζουν δεν μπορεί να γίνει ιατρική πράξη χωρίς συναίνεση.

Θυμίζουμε ότι η απεργία πείνας ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου, μετά τη μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές Κασαβέτειας στις φυλακές Δομοκού και όχι στον Κορυδαλλό, όπου κρατήθηκε μετά την καταδίκη του για τη δράση της «17 Νοέμβρη».

Η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, αντί να εφαρμόσει ακόμα και τον «ειδικό» Νόμο που μόλις ψηφίστηκε και να μεταφέρει τον κρατούμενο από τις αγροτικές φυλακές στον Κορυδαλλό από όπου είχε μεταχθεί, χωρίς καμία δικαιολογία βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του. Ειδικά όταν ακόμα και το πρόσχημα των μέτρων της πανδημίας εξέλιπε μετά την πρόσφατη απόφαση μερικής χαλάρωσης των μέτρων και διεξαγωγή μεταγωγών που εκκρεμούσαν.

Σχετικά Νέα