

Η κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο πήρε και πάλι το έλεγχο του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας, του τελευταίου θεσμού που διέφευγε της εξουσίας του, με τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, Κυριακή, τις οποίες μποϊκοτάρισε σχεδόν ολόκληρη η αντιπολίτευση και οι οποίες σηματοδοτήθηκαν από πολύ μεγάλη αποχή και διεθνείς επικρίσεις.
Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συνασπισμός που στηρίζει τον πρόεδρο Μαδούρο, ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλος, έλαβε το 67,7% των 5,2 καταγεγραμμένων ψήφων, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE) Ίντιρα Αλόνσο.
Το κομμάτι της αντιπολίτευσης που συμμετείχε στην ψηφοφορία έλαβε το 18% των ψήφων, δήλωσε η ίδια.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος θεωρεί παράνομη την εξουσία του Μαδούρο, είχε καλέσει σε μποϊκοτάζ των εκλογών.
Η πρόεδρος του CNE δεν διευκρίνισε πώς κατανέμονται οι 277 έδρες για τις οποίες ψήφιζαν 20 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι.
Η αποχή έφθασε το 69%, καθώς φαίνεται οι πολίτες ακολούθησαν την έκκληση των κύριων κομμάτων της αντιπολίτευσης «να μείνουν στο σπίτι».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί πρόεδρος και υποστηρίζεται από περισσότερες από 50 χώρες, με πρώτες τις ΗΠΑ, «η πλειοψηφική απόρριψη εκ μέρους του λαού της Βενεζουέλας ήταν προφανής (…) Η Βενεζουέλα γύρισε την πλάτη στον Μαδούρο και την απάτη του».
Στις βουλευτικές εκλογές του 2015, με τις οποίες η αντιπολίτευση είχε βάλει τέλος σε 15 χρόνια ηγεμονίας του τσαβισμού στο κοινοβούλιο, η συμμετοχή είχε φθάσει το 71% (ήταν 66,45% το 2010).
Σχετικά Νέα
Βατικανό: Ο πάπας Λέων ΙΔ’ ζητάει να απελευθερωθούν οι φυλακισμένοι δημοσιογράφοι
Ο πάπας Λέων ΙΔ’ ζήτησε να απελευθερωθούν οι δημοσιογράφοι που έχουν φυλακισθεί «επειδή έψαξαν.
Nissan: Προς απόλυση 20.000 υπαλλήλων, του 15% του εργατικού της δυναμικού
Η Nissan Motor θα προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση περισσότερων από 10.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως,.
Ζελένσκι στον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄: Η Ουκρανία θέλει να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο και κάνει τα πάντα
Ότι μίλησε με τον πάπα Λέοντα ΙΔ΄, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ,.
Οι υποψήφιοι για την προεδρία της Νότιας Κορέας ξεκίνησαν την προεκλογική τους εκστρατεία
Οι διεκδικητές της προεδρίας στη Νότια Κορέα ξεκίνησαν σήμερα την προεκλογική τους εκστρατεία με.