

Δικαστήριο της Βενεζουέλας διέταξε χθες Σάββατο την αποφυλάκιση, ύστερα από σχεδόν πέντε χρόνια, του πρώην υπουργού Εσωτερικών Μιγκέλ Ροντρίγκες Τόρες, επιτρέποντάς του να ταξιδέψει στην Ισπανία, όπως δήλωσε η οικογένειά του.
Ο στρατηγός εν αποστρατεία είχε διατελέσει υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας το 2014, αλλά αργότερα ήρθε σε ρήξη με τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο. Συνελήφθη το 2018 κατηγορούμενος για συμμετοχή σε σχέδιο συνωμοσίας με στόχο την «ενότητα» των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.
«Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, 21 Ιανουαρίου, αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από 4 χρόνια και 10 μήνες άδικης φυλάκισης», ανέφεραν οι κόρες του σε δελτίο Τύπου. Συγγενείς του ανέφεραν πως ο Ροντρίγκες Τόρες θα ταξιδέψει στην Ισπανία, χωρίς να υπεισέλθουν σε περαιτέρω λεπτομέρειες.
Η εισαγγελία της Βενεζουέλας δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του πρακτορείου Reuters για σχολιασμό.
Το 2019 ο Ροντρίγκες Τόρες είχε κάνει απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κράτησή του σε απομόνωση. Και ο ίδιος, ωστόσο, κατά τη θητεία του ως υπουργός Εσωτερικών είχε δεχθεί έντονη κριτική για τη μεταχείριση κρατουμένων. Οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν καταγγείλει αυθαίρετη κράτηση και ξυλοδαρμούς οπαδών της αντιπολίτευσης που συνελήφθησαν στη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το 2014.
Σχετικά Νέα
Ιράν: Ισχυρή έκρηξη σε στρατιωτικό εργοστάσιο στο Ισφαχάν
Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σε στρατιωτικό εργοστάσιο στην πόλη Ισφαχάν του κεντρικού Ιράν, αλλά ένας.
Ουκρανία: Τρεις νεκροί από ρωσικό πλήγμα σε πόλη της ανατολικής Ουκρανίας
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον δεκατέσσερις τραυματίστηκαν σε ρωσικό πλήγμα στην Κονσταντίνοφκα, πόλη της.
Γερμανία: Τεράστια έλλειψη εκπαιδευτικών στα σχολεία της χώρας
Στα σχολεία της Γερμανίας υπάρχει η μεγαλύτερη εδώ και 50 χρόνια έλλειψη καθηγητών. Ξένοι εκπαιδευτικοί ίσως.
Ταξιδιωτική οδηγία από την Τουρκία για τους πολίτες της που επισκέπτονται χώρες της ΕΕ
Απάντηση στις ταξιδιωτικές οδηγίες που έχουν εκδώσει τις τελευταίες ώρες οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές.