

Για σειρά αδικημάτων κατηγορούνται οι 28 ακτιβιστές που «έβαψαν πράσινη», χθες, την λιμνοθάλασσα της Βενετίας ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώθηκαν στην Ρώμη, στο Μιλάνο και στο Τορίνο.Πιο αναλυτικά, τα μέλη της οργάνωσης Extinction Rebellion κατηγορούνται από την εισαγγελία της Γαληνοτάτης για διακοπή λειτουργίας των πλωτών μέσων μεταφοράς, διαδήλωση η οποία δεν είχε λάβει την προβλεπόμενη άδεια, για διάχυση επικίνδυνων ουσιών, αλλά και για άσκηση βίας.
Οι περισσότεροι από είκοσι ακτιβιστές, προσήχθησαν χθες στην αστυνομική διεύθυνση της Βενετίας, όπου και παρέμειναν για έξι ώρες.
Για πέντε από αυτούς, εκδόθηκε και απόφαση η οποία προβλέπει ότι δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στην Βενετία, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Η οργάνωση υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για κατηγορίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και με την δράση τους».
Σχετικά Νέα
Τραμπ: Μεγάλη πρόοδος στις συνομιλίες με την Ιαπωνία για τους τελωνειακούς δασμούς
Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο χθες Τετάρτη για «μεγάλη πρόοδο» κατά τη διάρκεια των.
Στο στόχαστρο του Τραμπ το Χάρβαρντ – Ακύρωση επιχορηγήσεων 2,7 εκατ. δολάρια λόγω «ιδεολογίας»
Η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Κρίστι Νοέμ, ανακοίνωσε την Τετάρτη την ακύρωση δύο.
ΟΗΕ: Το Νότιο Σουδάν βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού καθώς η ειρηνευτική συμφωνία καταρρέει
Για την κλιμακούμενη κατάσταση στο Ν. Σουδάν ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
ΔΟΑΕ: Ο γενικός διευθυντής προειδοποιεί κατά επίθεσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) Ραφαέλ Γκρόσι προειδοποίησε χθες Τετάρτη.