Βέμπερ: Εμπάργκο όπλων στην Τουρκία ζητάει ο επικεφαλής του ΕΛΚ

Σκληραίνει τη στάση του απέναντι στην Τουρκία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει να συμπεριληφθεί στο Κείμενο Συμπερασμάτων αναφορά στην τουρκική προκλητικότητα.

Μιλώντας σε ανταποκριτές στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του ΕΛΚ χαρακτήρισε απαράδεκτο η Τουρκία να απειλεί την κυριαρχία της Ελλάδας και ζήτησε να της επιβληθεί εμπάργκο όπλων.

Η Τουρκία, όπως έχει ζητήσει η Ελλάδα, αναμένεται να είναι ένα από τα ζητήματα στα Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής. Όπως μάλιστα αποκάλυψε χθες (21.06.2022) το euroactiv, το σχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής αναφέρει: «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τις επανειλημμένες πρόσφατες ενέργειες και δηλώσεις της Τουρκίας. Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών μελών της ΕΕ».

Υπενθυμίζοντας δε τα όσα ανέφεραν τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 25 Μαρτίου «αναμένει από την Τουρκία να σεβαστεί πλήρως το διεθνές δίκαιο, να αποκλιμακώσει τις εντάσεις προς το συμφέρον της περιφερειακής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και να προωθήσει τις σχέσεις καλής γειτονίας με βιώσιμο τρόπο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα