Βελτιώνονται οι προβλέψεις για την οικονομία της Ευρωζώνης με την Γερμανία να επαναδραστηριοποιείται

Η οικονομία της ευρωζώνης θα αναπτυχθεί το 2024 περισσότερο από όσο αναμενόταν προηγουμένως, καθώς το μεγαλύτερο μέλος της η Γερμανία εξέρχεται από μία στασιμότητα ουσιαστικά εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, εκτιμούν αναλυτές σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Ειδικότερα, η οικονομική παραγωγή στη νομισματική ένωση των 20 κρατών αναμένεται πλέον ότι θα αυξηθεί κατά 0,7% το 2024, αντί της αύξησης κατά 0,5% που προβλεπόταν στην περασμένη έρευνα του πρακτορείου. Παράλληλα, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Γερμανία προβλέπεται ότι θα είναι αυξημένο κατά 0,2% έναντι του 0,1% της προηγούμενης πρόβλεψης.

Βελτιώνονται οι προβλέψεις για την οικονομία της Ευρωζώνης με την Γερμανία να επαναδραστηριοποιείται

Οι νέες εκτιμήσεις περιλαμβάνουν ανοδικές αναθεωρήσεις επίσης στα outlooks της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανία, αποτυπώνοντας το βελτιωμένο κλίμα στην περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι η προκαταρκτική μέτρηση του ΑΕΠ στην Ευρωζώνη για το πρώτο τρίμηνο περιείχε θετικές εκπλήξεις δείχνοντας ανάπτυξη 0,3% σε σχέση με το προηγούμενο και κατά 0,5% από πέρυσι, όταν οι προβλέψεις ήταν για αύξηση 0,2% και στα δύο επίπεδα.

Η οικονομία της Ευρωζώνης ανεβάζει ρυθμούς με την Γερμανία να επαναδραστηριοποιείται

Κατά τα άλλα, οι συμμετέχοντες στην έρευνα αναμένουν εντός του 2024 τρεις μειώσεις επιτοκίων 25 μονάδων βάση η καθεμία, από το τρέχον επίπεδο του 4%.

Σημειώνεται ότι η Πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα πως η οικονομία της ευρωζώνης “ανακάμπτει και βλέπουμε ξεκάθαρα σημάδια επ’ αυτού”.

Τέλος, οι αναλυτές βλέπουν τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη να υποχωρεί προς το 2% στα επόμενα τρίμηνα και να πιάνει το επίπεδο αυτό στο δεύτερο τρίμηνο του 2025.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα