

Η βελγική προεδρία του Συμβουλίου εύχεται χρόνια πολλά στην Ελλάδα για την 25η Μαρτίου, με ένα βίντεο στο οποίο η πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο, Σοφία Γραμματά εξηγεί τι ακριβώς γιορτάζει η Ελλάδα, αλλά και τους δεσμούς των δύο χωρών.
«Σήμερα είναι σπουδαία ημέρα για εμάς τους Έλληνες του Βελγίου. Την 25η Μαρτίου γιορτάζουμε την εθνική γιορτή της Ελλάδας. Τόσο στην Ελλάδα, αλλά επίσης γιορτάζεται από τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό» αναφέρει η κ. Γραμματά.
Σημειώνει ότι «η ημέρα της εθνικής γιορτής της Ελλάδας ήταν η έναρξη της ελληνικής επανάστασης εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αυτός ο πόλεμος τελείωσε με το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος. Ξέρετε πότε; Το 1830. Την ίδια χρονιά κατά την οποία οι Βέλγοι ανεξαρτητοποιήθηκαν. Το γεγονός ότι φτάσαμε σε αυτό το επίτευγμα μαζί, πιστεύω ότι πρέπει να το γιορτάζουμε».
Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ισραήλ: Ο επικεφαλής εσωτερικής ασφάλειας κατηγορεί τον Νετανιάχου για «προσωπική πίστη» – Νετανιάχου: «Λέει ψέματα»
Ο επικεφαλής των ισραηλινών υπηρεσιών εσωτερικής ασφαλείας, του Σιν Μπετ, που παύθηκε από τον.
Τα σενάρια για τη διαδοχή του Πάπα Φραγκίσκου – Οι καρδινάλιοι που θεωρούνται επικρατέστεροι υποψήφιοι
Μια δημοφιλής ρήση στους κύκλους του Βατικανού είναι ότι αν «μπαίνεις σε ένα κονκλάβιο.
Βαρθολομαίος για εκδημία Πάπ Φραγκίσκου: Στάθηκε φίλος και συμπαραστάτης του Οικουμενικού πατριαρχείου, γνήσιος φίλος της Ορθοδοξίας
«Μέσα στην ατμόσφαιρα της απόλυτης πασχαλινής χαράς, σήμερα το πρωί, Δευτέρα της Διακαινησίμου εβδομάδος,.
Για τρεις μέρες σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σορός του πάπα Φραγκίσκου
Η σορός του πάπα Φραγκίσκου πρόκειται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για τρεις ημέρες..