Βέλγιο: Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις εφήβους που σχεδίαζαν τζιχαντιστικό τρομοκρατικό χτύπημα

Η αστυνομία στο Βέλγιο συνέλαβε την Κυριακή τέσσερις εφήβους, που φέρονται να αντήλλασσαν μηνύματα για να καταστρώσουν τζιχαντιστική τρομοκρατική επίθεση.

Οι τέσσερις έφηβοι – ο ένας ηλικίας 18 ετών – συνελήφθησαν μετά από εφόδους αστυνομικών στα σπίτια τους στην πρωτεύουσα του Βελγίου, τη Λιέγη, τη Σαρλερουά και τη Νινόβ.

Εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι πληροφορίες για τη σχεδιαζόμενη επίθεση κρίθηκαν «αρκετά ανησυχητικές, ώστε να προκαλέσουν επέμβαση» των Αρχών.

Η αστυνομία κατέσχεσε κινητά τηλέφωνα και φορητούς Η/Υ των εφήβων για ανάλυση, αλλά δεν βρήκε όπλα ή εκρηκτικά.

Στο επίπεδο 3 ο συναγερμός τρομοκρατικής απειλής στο Βέλγιο
Οι συλλήψεις της Κυριακής έγιναν στο πλαίσιο επιχείρησης της βελγικής αστυνομίας, που παρακολουθούσε άτομα, τα οποία κρίθηκαν δυνητικά βίαια και με διασυνδέσεις με τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου, Paul Van Tigchelt, είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που οι Αρχές εντόπισαν νεαρούς που είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί γρήγορα.

Οι Αρχές του Βελγίου παραμένουν σε επαγρύπνηση μετά τις επιθέσεις του 2016 από βομβιστές αυτοκτονίας που προκάλεσαν τον θάνατο 32 ανθρώπων με εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στο μετρό της πόλης. Το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο βρίσκεται επί του παρόντος στο επίπεδο 3, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος επίθεσης και ότι οι απειλές είναι πιθανές. Το υψηλότερο επίπεδο, 4, σημαίνει ότι επίκειται επίθεση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα