

Συγκέντρωση vegan διαμαρτυρίας και ευαισθητοποίησης, λίγο πριν την Κυριακή του Πάσχα (20.04.2025) για την οποία «σφάζονται πάνω από 2 εκατομμύρια αρνιά και κατσίκια», όπως αναφέρουν, πραγματοποίησαν vegans στο Σύνταγμα νωρίτερα σήμερα (16.04.2025).
Τη vegan κινητοποίηση διοργάνωσε η ΜΚΟ Vegan Life με σύνθημα «η σφαγή δεν είναι αγάπη», σημειώνοντας εν όψει Πάσχα ότι «ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε χωρίς θύματα. Μεγάλη Τετάρτη, 18:30, πλατεία Συντάγματος. Φοράμε μαύρα».
«Η Vegan Life είναι μια vegan οργάνωση που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2016.
Ήρθαμε σήμερα εδώ για τέταρτη φορά, για να μιλήσουμε για τα δικαιώματα των αρνιών και των κατσικιών που σφάζονται για το Πάσχα.
Πάνω από 2 εκατομμύρια ζώα σφάζονται μόνο για την Κυριακή του Πάσχα κι εμείς ζητάμε τον κόσμο να σκεφτεί πως μπορεί να γιορτάσει το Πάσχα, να βρεθούν όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι, απλά να φάνε πιο ειρηνικά, χωρίς να σκοτωθούν ζώα για αυτή τη μέρα», δήλωσε η Έλλη Στούρνα, εκπρόσωπος της οργάνωσης.
Η Vegan Life καλεί την Κυριακή του Πάσχα σε ένα εναλλακτικό τραπέζι στο κτήμα της Inspira, στο Αλεποχώρι Μεγάρων.
Εκεί, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα «να δοκιμάσουν λαχταριστές και θρεπτικές vegan δημιουργίες», με 5 έως 10 ευρώ το πιάτο «και να γιορτάσουν τη μέρα με σεβασμό προς όλα τα έμβια όντα», επισημαίνει η ΜΚΟ.
«Η μέρα στο κτήμα της Inspira δεν υπόσχεται μόνο καλό φαγητό, αλλά και μια εμπειρία σύνδεσης με τη φύση, με άλλες και άλλους ανθρώπους και με έναν τρόπο ζωής που προάγει τη συμπόνοια και την ηρεμία», καταλήγει η ανακοίνωση της ΜΚΟ Vegan Life.
Σχετικά Νέα
Μετ’ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Στη Σύρο αποβιβάστηκαν 220 άτομα λόγω λάθους στα εισιτήριά τους
Αυξημένη ήταν χθες η κίνηση στα δύο οδικά δίκτυα καθώς αρκετοί εκδρομείς επέστρεψαν από.
Πάτρα: Σύγκρουση Ι.Χ με τρένο στην Ανθείας – Η οδηγός του αυτοκινήτου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Τρένο του προαστιακού σιδηροδρόμου, που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κάτω Αχαΐα προς την.
Χανιά: Φωτιά σε σταθμευμένα οχήματα έξω από αποθήκη
Στις φλόγες τυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (21/4), μία σειρά από αυτοκίνητα που ήταν.
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Απριλίου
Σήμερα Τρίτη, 22 Απριλίου, 3η Διακαινησίμου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των.