Βαθμολογία μαθητών: Στο δεύτερο εξάμηνο μεταφέρονται τα διαγωνίσματα στο Γυμνάσιο

Με απόφαση που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, κατά το σχολικό έτος 2020-21, εάν για λόγους αντικειμενικούς, δεν καταστεί εφικτό να πραγματοποιηθεί στο πρώτο τετράμηνο ωριαία γραπτή δοκιμασία που προβλέπεται στην περ. Γ’ της παρ. 1 του άρθρου 3 του π.δ. 126/2016, όπως ισχύει, αυτή μεταφέρεται στο δεύτερο τετράμηνο.

Τον Δεκέμβριο του 2020, το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο περιέγραφε τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών που παρακολουθούν διαδικτυακά μαθήματα λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Όπου σύμφωνα με την υπ’ αρ. 167603/ΓΔ4/2020 εγκύκλιο που υπέγραψε η Υφυπουργός, κα Σ. Ζαχαράκη, η αξιολόγηση των μαθητών/τριών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το Α΄ Τετράμηνο θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Για τα Γυμνάσια προβλεπόταν συγκεκριμένα: Σύμφωνα με το άρθρο 3 του ΠΔ 126/2016, για την αξιολόγηση του/της μαθητή/τριας συνεκτιμώνται:

Η συνολική συμμετοχή του/της στη μαθησιακή διαδικασία, από την οποία ο/η εκπαιδευτικός σχηματίζει εικόνα για τις γνώσεις, την κατανόηση εννοιών και φαινομένων, τις δεξιότητες επίλυσης προβλήματος, τις επικοινωνιακές δεξιότητες, την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα κτλ., οι εργασίες που εκτελεί ο/η μαθητής/τρια στο πλαίσιο της καθημερινής μαθησιακής διαδικασίας στο σχολείο ή στο σπίτι, ατομικά ή ομαδικά, οι συνθετικές δημιουργικές εργασίες, ατομικές ή ομαδικές, οι διαθεματικές εργασίες, οι ωριαίες γραπτές δοκιμασίες και οι ολιγόλεπτες γραπτές δοκιμασίες (τεστ).

Ανοιχτό άφησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως το πώς θα διεξαχθούν φέτος οι προαγωγικές εξετάσεις ή ακόμα και να μη πραγματοποιηθούν σε Γυμνάσια και Λύκεια ανάλογα με το πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές σε δια ζώσης διδασκαλία.

Σε ερώτηση τι θα γίνει με τις προαγωγικές και τα διαγωνίσματα στο Γυμνάσιο, η Ν. Κεραμέως ανέφερε ότι για τις προαγωγικές «θα μελετήσουμε το θέμα όταν επιστρέψουμε στη δια ζώσης διαδικασία, σε συνεργασία με ΙΕΠ και θα εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους».

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, λόγω των έκτακτων συνθηκών κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο οι γραπτές προαγωγικές εξετάσεις στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Σχετικά Νέα