

Για τη σκληρή και συλλογική προσπάθεια που ξεκίνησε από το περασμένο φθινόπωρο με αποτέλεσμα τα έσοδα από τη φετινή τουριστική σεζόν να ξεπεράσουν τα προσδοκώμενα και να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της χώρας, μίλησε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Κεφάλαιο».
«Όταν στις 7 Μαρτίου υποδεχόμουν στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, την πρώτη απευθείας πτήση από τις ΗΠΑ, νωρίτερα από ποτέ, λίγοι πίστευαν ότι η Ελλάδα θα έχει μια πετυχημένη τουριστική σεζόν. Ήταν οι πρώτες ημέρες του πολέμου στην Ουκρανία, η πανδημία συνεχιζόταν και η ενεργειακή κρίση προκαλούσε αναταραχές σε παγκόσμιο επίπεδο» τόνισε ο κ. Κικίλιας, αναφέροντας ότι η UBS αναβάθμισε την εκτίμησή της για την ανάπτυξη στην Ελλάδα από το 4% στο 5,7%, με τον τουρισμό να αναμένεται να αποτελέσει τον κύριο μοχλό του ΑΕΠ.
Επανέλαβε, επίσης, ότι «ταμείο θα κάνουμε στο τέλος του 2022», επισημαίνοντας ότι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ήταν ένας από τους κύριους στόχους ο οποίος επιτεύχθηκε ως προς την έναρξη της σεζόν, ενώ, όπως είπε, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε και η λήξη της να έρθει όσο το δυνατόν αργότερα. «Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τους tour operators είναι πολύ ενθαρρυντικά, υπάρχει ζήτηση σε ταξιδιωτικά πακέτα για όλο το φθινόπωρο ακόμα και για τον Δεκέμβριο. Και επειδή είναι καθοριστικής σημασίας να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά, εδώ και καιρό έχουμε ξεκινήσει επαφές με στόχο την προσέλκυση βορειοευρωπαίων και Γερμανών συνταξιούχων για να περάσουν αυτούς τους μήνες στην Ελλάδα όπου ο χειμώνας είναι γλυκός και οι ενεργειακές ανάγκες πολύ μικρότερες συγκριτικά με τις χώρες τους.
Με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομήσουν τα χρήματα που θα έδιναν για θέρμανση αν έμεναν σπίτια τους και παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ομορφιές της χώρας μας και να γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία» δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού.
Σχετικά Νέα
Σ. Φάμελλος: Κόλαφος η έκθεση της Human Rights Watch για την κυβέρνηση
Το μείζον ζήτημα της κατάστασης της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα και στοιχεία που.
Κ. Μητσοτάκης στην απονομή του βραβείου για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας: Αυτή η αναγνώριση ανήκει στον ελληνικό λαό
«Αυτή η αναγνώριση δεν είναι δική μου αποκλειστικά, διότι κατά κύριο λόγο ανήκει στον.
Απ. Τζιτζικώστας: Στόχος μας η ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού μέσω ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής
Στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί ίσως το πιο ανθεκτικό πεδίο επιχειρηματικής δράσης.
Η Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο για εκβιασμούς και ζητά εξηγήσεις από τον Καρώνη για το πόρισμα
Τέμπη: Το γεγονός ότι το πόρισμα του κ. Καρώνη, από το ΕΜΠ, «δείχνει» προς τα.